Šport
20 ogledov

"Obtoži Armstronga, pa bo vse v redu"

Žurnal24 main
Lance Armstrong in njegov odvetnik sta prepričana, da Ameriška protidopinška agencija v preiskavi njegove vpletenosti v dopinške škandale uporablja taktiko podkupovanja drugih tekmovalcev.

Po prepričanju ameriškega kolesarja Lancea Armstronga in njegovega odvetnika Tima Hermana, ki se borita z dopinškimi obtožbami, poskuša USADA s taktiko podkupovanja priti do dokazov proti Armstrongu. Kolesarjem, ki so jih ujeli pri nedovoljenem početju, ponujajo različne ugodnosti, tudi časovno skrajšanje prepovedi nastopanja, če bi v svojih izjavah obremenili sedemkratnega zmagovalca Dirke po Franciji. "USADA kolesarjem ponudi, da bo zamižala na obe očesi, če bodo s prstom pokazali na Armstronga. Najdejo tekmovalca, ki je užival doping, in mu rečejo: obtoži Armstronga, pa bo vse v redu, kazen ti bomo izničili," je teorijo predstavil Herman.

USADA si je doslej pri nekaterih dopinških primerih res pomagala s pričanji drugih športnikov, ki so obremenili svoje tekmece ali sotekmovalce, vendar je neposredno ovajanje po pravilih agencije prepovedano. Za zdaj se v vodstvu ameriške protidopinške organizacije tudi niso odzvali na Armstrongovo teorijo zarote. Armstrong je po nedavni Dirki po Franciji, ki jo je končal na zanj skromnem 23. mestu, sporočil, da v tej sezoni ne bo več nastopal. Tako bo imel več časa za pripravo obrambe v dopinški preiskavi, kjer je njegov glavni tekmec nekdanji sotekmovalec Floyd Landis. Ta je že večkrat javno obtožil Armstronga, da je uporabljal prepovedana poživila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.