Šport
31 ogledov

Obupani Stoner

Caseyju Stonerju na začetku letošnje sezone praktično nič ne gre po načrtih. (Fo Žurnal24 main
Avstralec Casey Stoner (Ducati) je v nedeljo na VN Francije zabeležil še drugi odstop na tretji dirki v letošnji sezoni, kar ga že pošteno skrbi. "Vse skupaj je zelo težko, če ne celo nemogoče."

Jasno je, da je prvo ime letošnje sezone razreda MotoGP zagotovo Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), ki je slavil na dveh od prvih treh dirk. Zdi se, da je mladi Španec iz norega dirkača, ki ne ve, kje je njegova meja, odrasel v zrelega dirkača, ki bi s prestola lahko sklatil tudi samega Valentina Rossija (Yamaha). Jasno pa je tudi to, da je največje razočaranje Avstralec Casey Stoner (Ducati). Nekdanji svetovni prvak je na uvodni dirki pod žarometi v Katarju prevladoval celoten konec tedna in bil na dobri poti do zmage, nato pa je naredil napako in pristal v pesku. Na drugi dirki v Jerezu je zasedel peto mesto, na zadnji v Le Mansu minuli konec tedna pa znova ni dokončal dirke. Avstralec je odstopil že v drugem krogu, ko je v šestem zavoju s prednjim kolesom izgubil oprijem in znova končal v pesku. Za Stonerja, ki je pred prihodom v Francijo napovedal prve stopničke v letošnji sezoni, je še bolj skrb vzbujajoč podatek, da do odstopa s svojim Ducatijem ni imel težav.

"Celoten konec tedna sem motor pritiskal do konca in bil je praktično brezhiben. S prednjim delom nisem imel težav. Šel sem skozi ovinek in nekje na polovici sem izgubil nadzor nad prednjim delom, pa to sploh ni ovinek, kjer bi vozil hitro,“ je razlagal razočarani Stoner in nato nadaljeval: "Moramo ugotoviti, kaj nam gre narobe, kajti do zdaj nismo začeli prvenstva tako, kot smo ga želeli. Vse skupaj je zelo težko, če ne celo nemogoče. Moramo le gledati proti naslednji dirki.“ Stoner po prvih treh dirkah za vodilnim Lorenzom v skupnem seštevku zaostaja že 59 točk. Če se želi vmešati v boj za naslov, mora torej čim hitreje začeti zbirati točke. Naslednja od sedmih dirk v dobrih dveh mesecih bo 6. junija v Mugellu, kjer bo Stoner branil lansko zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.