Šport
22 ogledov

Oče mu je prepovedal udeležbo

mma dvoboj mešane borilne veščine EPA
Azerbajdžanski borec Ramin Zejnalov je brez očetovega dovoljenja nastopil na turnirju MMA, kar je imelo zanj usodne posledice.

Zejnalov, 27-letni borec mešanih borilnih veščin, je dobil močan udarec v glavo in izgubil zavest. Zdravniki mu kljub hitremu posredovanju niso več mogli pomagati.

''Tekmoval je brez mojega dovoljenja, vsi smo nasprotovali temu,'' je povedal Zejnalov starejši. ''Svaril sem ga, vendar me ni poslušal in končalo se je s smrtjo,'' je dodal.

Spregovoril je tudi brat pokojnega borca. ''Ogledal sem si video in nihče ni kriv. Prostovoljno se je udeležil tekmovanja, čeprav so starši temu nasprotovali,'' je povedal in dodal, da Zejnalov ni potreboval denarja. ''To je bila njegova strast,'' je pojasnil.

Od leta 1993 naj bi zaradi posledic tekmovanja MMA umrlo že 10 ljudi: Douglas Edge (1998), Lee (2005), Sam Vasquez (2007), Michael Kirkham (2010), Mike Mittelmeier (2012), Dustin Jenson (2012), Tyrone Mims (2012), Felix Pablo Elochukqu (2014), Booto Guylain (2014) in Ramin Zejnalov (2015).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.