Šport
18 ogledov

Ocena: dobro

Šime Dmitrović (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Slovenci so z osmim mestom izpolnili pričakovanja, a na koncu pokvarili vtis.

Devet tekem, pet zmag, štirje porazi. Izbranci selektorja Memija Bečirovića so z uvrstitvijo med osem najboljših na svetu izpolnili cilj, ki so si ga zadali v javnosti, presežka pa niso ponudili. Zato si zaslužijo oceno dobro. V predtekmovanju so delo opravili z odliko, v osmini finala so nadigrali Avstralijo, nato pa je prišlo do padca in treh porazov v nizu. V četrtfinalu niso bili kos dobrim Turkom, težak poraz pa je pustil takšne posledice, da se nato niso mogli več dovolj zbrati za tekmi proti Španiji in Rusiji.

 

Igralci so si želeli več, tudi javnost jih je po izjemni predstavi v osmini finala že videla v boju za kolajne, a osmo mesto (lahko bi bili tudi sedmi, prave razlike ni) je realen domet Memijeve čete. Kot je priznal tudi kapetan Jaka Lakovič, je bila želja večja od trenutne kakovosti. Ne gre namreč pozabiti na vse tiste, ki so sodelovanje v reprezentanci letos odpovedali. Če se bo vsaj večina njih odzvala vabilu za nastop prihodnje leto, bo Slovenija na EP v Litvi spet v igri za sam vrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.