Šport
15 ogledov

"Očitno je to moj maksimum"

Teja Gregorin je na zadnji tekmi v Anterselvi osvojila peto mesto. (Foto: Nik Ro Žurnal24 main
Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin kljub 9. in 16. mestu ni zadovoljna z nastopoma na Pokljuki. Motijo jo pred vsem strelske napake. "Napake se včasih zavedam, včasih pa ne."
Očitno je to trenutno moj maksimum. Napako, ki je zelo velika, bomo odpravljali v dneh pred novim letom.
Teja Gregorin

Teja Gregorin bi na četrtkovi individualni tekmi na Pokljuki s popolnim strelskim izkupičkom slavila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Na sobotnem sprintu pa bi skoraj zagotovo stopila na stopničke, a pri biatlonu je potrebno za vrhunski rezultat zdobremu teku dodati še dobro streljanje. "Zagotovo za popolno sliko manjka le kakšen zgrešen strel manj. Če bi zadela vseh deset tarč in bila s svojim tekom četrta, bi bil s svojim nastopom zagotovo zadovoljna. Trenutno je problem pač streljanje,“ je po sobotnem sprintu razmišljala Gregorinova in še dodala: "Če narediš popolni nastop in so štiri boljše, so pač boljše, ampak ti si naredil tisto kar si sposoben. Če pa ne narediš tega, si pa vedno očitaš, zakaj tega nisi naredil.

Gregorinova se dobro zaveda, da stopničke izgublja na strelišču. Kje točno pa se skriva napaka? "Napake se včasih zavedam, včasih pa ne,“ odgovarja Teja Gregorin, ki bo napako poskušala odpraviti čim hitreje: "Očitno je to trenutno moj maksimum. Napako, ki je zelo velika, bomo odpravljali v dneh pred novim letom.“ Gregorinova je še priznala, da je morda kriva tudi prevelika želja po uspehu.

Danes jo čaka nastop v mešani štafeti. "Motivacije mi nikoli ne manjka. Jaz sem še vedno enako motivirana kot pred tremi dnevi. Kljub temu pa upam, da bo kakšen zgrešen strel manj. Upam, da bom obremenitev dala na stran in šla v tekmo sproščena,“ je napovedala trenutno naša najboljša biatlonka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.