Šport
38 ogledov

Od bedaka do junaka v eni dirki

red bull helmut marko EPA
Red Bullov svetovalec dr. Helmut Marko je razkril, kako se je po izjemnem uspehu Maxa Verstappna v hipu prelevil iz bedaka v junaka.

Max Verstappen je na debitantskem nastopu za ekipo Red Bull prišel do zmage na VN Španije in postal najmlajši zmagovalec dirke za veliko nagrado v zgodovnini elitnega dirkaškega športa.
S tem je upravičil zaupanje Red Bulla, ki ga je pred peto preizkušnjo sezone umestil v svoj dirkaški kader in Daniila Kvjata, sicer prvega naslednika Sebastiana Vettla, degradiral v razvojno ekipo Toro Rosso.

Tvegana odločitev se je izkazala za zadetek v polno, glavni osmoljenec pa je nedvomno Kvjat, saj se bo do konca življenja spraševal, ali je bil le eno dirko oddaljen od svoje prve zmage v F1. 

Red Bull je s kadrovsko rošado razdelil poznavalce F1, saj so nekateri menili, da si Kvjat ni zaslužil degradacije, drugi pa so opozarjali na dejstvo, da je Max star šele 18 let.

Po dirki v Barceloni je bilo vse to nepomembno, vodilni možje Red Bulla pa so se proslavili kot pravcati vizionarji. Dr. Helmut Marko je priznal, da je bil zaradi menjave dirkačev deležen številnih kritik, po dirki za VN Španije pa se je retorika močno spremenila. Še en dokaz, kako nestanovitna je F1, meni nekdanji avstrijski dirkač.

''Brez tveganja ni užitka - to je zapisano v Red Bullovem DNK. Pred dobrim letom in pol so nas zmerjali s kriminalci, ker smo v dirkalnik posadili 17-letnega mladeniča. Danes smo heroji. Vedeli smo, da se bo dobro odrezal in da ni prezgodaj. Nismo računali na to, da bo zmagal že na prvi dirki. Jaz sem postal junak. Vidite, kako hitro gre? Od bedaka do junaka v eni dirki. Če sem iskren, to nima nobenega vpliva name,'' je pred dirkaškim koncem tedna v kneževini povedal eden najvidnejših članov Red Bulla.

 
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.