Šport
40 ogledov

Od biljarda do pokra

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Mednarodni mojster biljarda Antoanell Judet je postal naslednja znana osebnost, ki je podpisal pogodbo s spletno igralnico Pokerstars in tako postal PokerStars Pro.

Čeprav je Romun začel kariero kot igralec biljarda je približno 5 let nazaj začel igrati poker in je sedaj eden izmed najuspešnejših igralcev pokra iz Romunije. Na lestvici igralcev, ki so največ zaslužili je na drugem mestu za Mihailom Manolejem. Na tej lestvici seveda ni upoštevan Daniel Negreanu, ki prav tako izvira iz Romunije.

Skupaj je Judet zaslužil preko 700.00$ na živih turnirjih in s tem dokazal, da ni dober le pri biljardu in zato so bili pri PokerStars navdušeni, da v svojo ekipo profesionalcev dodajo prebivalca glavnega romunskega mesta.

Med njegove največje uspehe se štejejo 1. mesto na EPT Monte Carlo Grand Final s prijavnino 2000€ leta 2008, kjer je za zmago prejel 247,638 €. Bil je tudi 22. na WSOP Main Event 2008, kjer je dobil 257.334 $. Zmagal je pa turnir CAPT Bregenz Open 2009. Tam je prijavnino 2000€ spremenil v zaslužek 141.245€.

Kot del dolžnosti, ki jih prinaša članstvo v ekipi Pokerstars bo tako Toni Judet igral po celotni Evropi s sklopu EPT turnirjev. Vsekakor pa bo Toni igral tudi na spletu, kjer se ga bo s funkcijo "najdi igralca" dalo poiskati za eno izmed številnih miz PokerStars.

Toni Judet bo tako postal še en izmed mnogih športnikov, ki so se prelevili v igralce pokra. V ekipi PokerStars so tako med drugim že nemška teniška legenda Boris Becker, nizozemska hokejistka na travi Fatima Moreira de Melo, igralec baseballa iz lige MLB Orel Hershiser in pa francoski igralec ragbija Sebastien Chabal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.