Šport
4 ogledov

Od knockouta še ni prišel k sebi

Mirko Filipović se želi posloviti z zmago. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Glavna borba na UFC 119: Mir vs. Cro Cop se je po pričakovanjih končala z zmago Američana Franka Mira, ki je hrvaškega borca Mirka "Cro Copa" Filipovića knockoutiral s kolenom v zadnji minuti.

Frank Mir je v borbo proti Mirku "Cro Copu" Filipoviću na UFC 119: Mir vs. Cro Cop v Indianapolisu krenil kot veliki favorit za zmago. In to vlogo je Američan tudi uresničil. V sicer zelo dolgočasni in neaktivni borbi je nekdanji dvakratni UFC svetovni prvak v težki kategoriji do zmage prišel ob koncu zadnje, tretje, runde, ko je Hrvata s kolenom zadel v brado, kjer je večina borcev najbolj ranljivih. "Če sem povsem iskren, še vedno nisem prišel k sebi. Dobro me je zadel. Ko te nekdo zadane s kolenom v brado, to pomeni konec. Čudno, da nimam nikakršnih poškodb oziroma, da nič ni polomljeno, pravzaprav je vse v redu,“ je po prihodu na letališče v hrvaški prestolnici poraz pošteno priznal "Cro Cop“, ki nad porazom ni bil preveč razočaran. Glede na to, da naj bi za borbo dobil okrogel milijon ameriških zelencev, to niti ni preveč začudenja vredno. "Nisem razočaran, ker je Mir velik borec. Govori se o človeku, ki je premagal Lesnarja in Konda, da ne govorim naprej. Če bi prišlo do sodniške odločitve, bi bil morda celo v prednosti.

Mir si kljub zmagi ni prislužil veliko pohval. Tako kot "Cro Cop“ je bil tudi on deležen številnih kritik predvsem zaradi neaktivnosti. "Moj načrt je bil, da ga zrušim. Vedel sem, da je nevaren. Na koncu pa sem ga premagal brez uporabe jiu-jitsuja. Vem, da je borba izgledala slabo, toda bolje je izvleči slabo zmago kot poraz,“ je dejal Mir, ki je delil mnenje Filipovića, da bi v primeru sodniške odločitve verjetno on potegnil kratko.

O odhodu v pokoj ne razmišljam
Hud poraz proti Miru "Cro Copa“ ni pripeljal do tega, da bi razmišljal o odhodu v pokoj, čeprav je bil po predzadnji borbi proti Patu Barryju z eno nogo že med upokojenci. "Moram se odpočiti in sanirati poškodbe, nato pa bomo videli. To je moje življenje in najverjetneje me čakati še dve borbi. Do konca leta se zagotovo ne bom več boril, potem pa bomo videli,“ je o svoji prihodnosti dejal "Cro Cop“, ki mu mediji niso prizanašali in po večini znova prišli do ugotovitve, da so njegova najboljša leta že zdavnaj minila. Glede na razplet in potek borbe se s tem mnenjem lažje strinjamo kot ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.