Šport
19 ogledov

Od Martine boljše le srebrna olimpijka

Martina Ratej se je v domačem Šentjurju znova izkazala. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Martina Ratej je na 7. atletskem mitingu za pokal Tajfuna v domačem Šentjurju pri Celju zmagala v metu kopja (63,39 m) in dosegla šesti izid sezone na svetu.

Ratejeva ima v lasti že tudi drugi izid sezone, ki ga je s 65,96 m, kar je slovenski rekord, zmogla v Arlesu 21. marca letos. Boljša od ta čas najboljše slovenske atletinje je le Rusinja Marija Abakumova, srebrna na olimpijskih igrah v Pekingu (2008), ki je 68,31 m vrgla v Adlerju že 25. februarja.

Sem v zelo dobri formi in pričakujem, da bo tudi na naslednjih tekmah podobno. Tudi treningi mi gredo dobro.
Martina Ratej
Ratejeva je imela kar štiri mete daljše od 61 metrov, najdaljši poskus pa so ji namerili v drugi seriji (vrgla je še 61,46, prestop, 59,02, 61,18, 63,14 m). "S tekmo sem zadovoljna. Cilj je bil prek 60 m. Tekmovala sem s polnega treninga, zato sem z izidom zelo zadovoljna. Še nikoli na eni tekmi nisem štirikrat vrgla prek 60 m, tudi ostala dva sta bila na 59 m. Sem v zelo dobri formi in pričakujem, da bo tudi na naslednjih tekmah podobno. Tudi treningi mi gredo dobro. V petek bom tekmovala na prvi diamantni tekmi v Dohi. Mislim, da bodo tudi druge tekmovalke dobro pripravljene. Prepričana pa sem, da bom s takim izidom med prvo peterico," je bila znova zadovoljna Ratejeva, ki je dosegla tudi daleč najboljši izid mitinga.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.