Šport
24 ogledov

Od oktobra zaslužil pet milijonov

(Foto: top2bottom.net) Žurnal24 main
Kot vse kaže, je krize za Gusa Hansena konec, saj če gre verjeti statistikam, ki jo vodi portal HighStakesDB, je Danec samo z igranjem na spletu, v zadnje pol leta zaslužil kar pet milijonov dolarjev!

Ta podatek je še toliko bolj impresiven glede na dejstvo, da je Gus Hansen leto 2010 začel naravnost obupno in se že kmalu začel utapljati v rdečih številkah, iz katerih pa se je več kot očitno nato zlahka rešil.

Ta novica pa ni dobra le za Danca, temveč tudi za vse njegove bodoče izzivalce na Full Tilt Pokru ter seveda tudi za nas. Gus je namreč že več let znan po svojem divjem stilu igre, ki navdušuje gledalce, nasprotnike (pogosto pa tudi njega samega) pa s svojo nepredvidljivostjo in neustrašnostjo spravlja v obup. In ko se je že zdelo, da se je stari dobri Gus umaknil s scene, je ta zrežiral svojo vrnitev in postal tudi najbolj donosen igralec zadnjega obdobja.

Kot rečeno, pa je bila situacija še nedolgo tega povsem drugačna, saj je Danec iz igre v igro povečeval svojo izgubo. Po precej slabem zaključku leta 2009 in ne ravno najbolj spodbudnem začetku naslednjega leta, pa so bili nekateri celo mnenja, da bodo porazi Gusa zlomili in se bo ta enostavno poslovil.

A Gus jim je odgovoril kot to zna le on. Za začetek je konec septembra dobil No Limit Hold’em High Roller Heads-Up turnir s prijavnino 10.000£, na katerem je v finalu ugnal Jima Collopya in si tako priigral svojo sploh prvo WSOP (Europe) zapestnico in pripadajočih 288.409£ nagrade. Ta zmaga je pomenila spremembo smeri v njegovi karieri, saj se je po njej rezultatska krivulja ponovno obrnila navzgor, saj je že oktobra nato ponovno začel nizati zmage tudi na spletu, leto pa je zaključil na najlepši možen način – z zmago na turnirju Full Tilt Poker Million IX (1.000.000$).

Z vsem tem dodatnim zagonom se je Danec ponovno vrnil v zmagovito formo tudi na spletu, kjer je kaj hitro poravnal račune s svojimi starimi znanci, kar sta na svoji koži občutila predvsem David Benyamine (500.000$) in Daniel “jungleman12” Cates. Še najmanj je bil Guseve vrnitve vesel prav slednji, ki je v zadnjih štirih mesecih, na Full Tiltovih 500$/1.000$ CAP PLO mizah, Dancu »podaril« skorajda 2 milijona dolarjev!

Kako vroč je bil v zadnjem obdobju Hansen, pa priča tudi naslednja igra v kateri je Danec Phila Galfonda in Benjamina Spindlerja obral za dobrih 100 tisočakov. To igro Pot Limit Omahe, ki se je odvijala na Full Tiltovi 300$/600$ mizi, je z višanjem na 2.700$ odprl prav Hansen, Phil “OMGClayAiken” Galfond in Scott “URnotINdanger2” Palmer sta njegovo stavo izenačila, Spindler pa je nato letvico dvignil kar na 15.000$, kar so vsi 3 njegovi nasprotniki na koncu izenačili.

Na flopu {J-Spades}{4-Hearts}{8-Clubs} je nato pobudo prevzel prav Danec, ki je v igro nemudoma spravil vseh svojih 61.500$. Galfond je nato sledil njegovemu zgledu, Palmer je svoje karte odvrgel, na presenečenje vseh pa je stavo na koncu izenačil tudi Spindler. Igralci so nato obrnili svoje karte:

Hansen: {7-Diamonds}{6-Clubs}{5-Hearts}{4-Clubs}
Galfond: {A-Clubs}{K-Clubs}{J-Clubs}{6-Spades}
Spindler: {A-Hearts}{A-Diamonds}{9-Spades}{2-Diamonds}

S svojim parom asov je bil v tistem trenutku še vedno najboljši Benjamin “psychobenny” Spindler, a se je razmerje moči do konca še precej spremenilo, saj je prav poslednja skupna karta – {7-Hearts} dokončala Dančevo vlečko lestvice in mu podarila celoten izkupiček igre (158.781$).

Tudi zahvaljujoč tej zmagi je Gus z nekaj več kot 2,1 milijona dolarjev zaenkrat tudi največji zaslužkar letošnjega leta. Samo upamo pa sedaj lahko, da bo Danec s temi dobrimi predstavami nadaljeval in mogoče s tem tudi spodbudil katerega od svojih starih sovražnikov, da se ponovno pomeri z njim. Med nami verjetno namreč ni nikogar, ki bi se branil ponovitve tistih epskih spletnih obračunov v katerih so lastnike menjali milijoni dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.