Šport
21 ogledov

''Od Petra sem pričakoval več''

Peter Prevc Neustadt EPA
Za nov velik uspeh slovenskih smučarskih skokov sta na prvi tekmi v Titisee-Neustadtu poskrbela brata Prevc, ki sta osvojila drugo oziroma četrto mesto.

Peter Prevc na prizorišču prve od dveh posamičnih tekem v Nemčiji resda ni osvojil 14. zmage v sezoni, s katero bi izboljšal rekord (13), ki si ga deli z Gregorjem Schlierenzauerjem (2008/2009), kljub temu pa je dosegel nov vrhunski rezultat!

Dolenje vaščan je v prvi seriji ugnal vso konkurenco, v drugi pa mu je zmanjkalo nekaj metrov do Johanna Andreja Forfanga, ki se je z dvema odličnima skokoma zasluženo veselil svoje prve zmage na tekmah za svetovni pokal.

Družinski uspeh je s četrtim izidom dopolnil Domen Prevc, ki s 13. mestom v skupnem seštevku sezone ostaja drugi najboljši slovenski orel.

Trener reprezentance Goran Janus je bil s prikazanim zadovoljen, čeprav je, glede na razplet sobotnih kvalifikacij, pričakoval še več. In kmalu bi tudi dočakal, saj je bil po prvi seriji med najboljšo deseterico uvrščen tudi Robert Kranjec, ki pa je v finalu skočil le 103 metre in nazadoval na zadnje, 30. mesto.

"S temi rezultati vsekakor sem zadovoljen, čeprav sem pričakoval več. Predvsem od Petra, vendar enostavno na taki tekmi, ko se veter menja malo gori, malo dol, je bilo težko. Kljub vsemu odličen ekipni rezultat,'' je povedal Janus in dodal: ''Na včerajšnjih kvalifikacijah smo opravili lepše in boljše skoke in to bo potrebno prenesti tudi na jutrišnjo tekmo.''

Prevc je po besedah glavnega trenerja v finalu naredil manjšo napako, ki ga je danes oddaljila od zmage. ''Drobcena napaka se mu je prikradla, enostavno za zmago moraš opraviti dva odlična ali perfektna skoka. Na današnji tekmi je bil Forfang enostavno boljši,'' je priznal Janus.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.