Šport
16 ogledov

Od pokra do nafte

(Foto: Cardsbonus.com) Žurnal24 main
Ko smo pred časom poročali o tem, da je turnejo WPT od podjetja WPT Enterprises odkupil igralniški gigant PartyGaming, je bilo jasno, da je prihodnost tega podjetja v igralniškem sektorju zelo nejasna.

Verjetno pa vseeno nihče ni pričakoval, da bo organizacija, ki je bila dolgo časa eden stebrov poker skupnosti, tako zlahka zapustila našo branžo in se odpravila na povsem drugačen energijski trg.

Ta celotna zgodba se je začela odvijati novembra lani, ko je britanski igralničar PartyGaming odkupil znamko World Poker Tour od podjetja WPT Enterprises in ji na ta način odvzel pravzaprav edini razlog, ki ga je podjetje sploh imelo za obstoj. Družba, ki se je do tedaj ukvarjala z organizacijo turnirjev, je kar naenkrat ostala brez dela, na računu pa jim je ostalo 28 milijonov dolarjev, ki jih je direktor Steve Liscomb čim hitreje želel spet spraviti v cirkulacijo.

Prvi korak, ki ga je podjetje WPT Enterprises izbralo, je bila sprememba imena, saj so želeli narediti čisti rez in se oddaljiti od svoje nekdanje znamke in tako je nekoč eden najpomembnejših igralcev na področju poker turnirjev čez noč postal Ante4 Inc.

Že kmalu po prodaji turneje WPT je Liscomb začel delničarje prepričevati, da je napočil ugoden čas, da morda zamenjajo panogo delovanja, kar mu je, kot vse kaže, na koncu tudi uspelo, saj se je podjetje Ante4 Inc. še pred koncem aprila združilo z naftnim podjetjem iz Montane Plains Energy Acquisition in tako začelo skupno zgodbo podjetja Voyager Oil & Gas.

Osnovni smoter tega podjetja pa bo iskanje nafte v Montani in Severni Dakoti, kjer je imelo podjetje Montane Plains Energy Acquisition še pred združitvijo obširna posestva, vendar niso imeli denarja, s katerim bi lahko financirali vrtine, tu pa so v celotno zgodbo elegantno vstopili igralničarji bivšega podjetja WPT Enterprises.

Vrednost delnic podjetja Ante4 Inc. je bila ob združitvi sicer umetno zmanjšana z redčenjem, vendar pa njihovi delničarji nad tem niso bili pretirano razočarani, saj so vsi poznavalci podjetju napovedovali svetlo prihodnost, kar je zelo pozitivno vplivalo tudi na vlagatelje, ki so delnice tega podjetja vse bolj cenili. Če je bila pred združitvijo delnica podjetja WPT Enterprises tako vredna 1,40 $, je ta vrednost do preteklega tedna narasla že na kar 3,20 $ na delnico.

Zdi se torej, da je bila odločitev za prehod na energijski trg za podjetje WPT Enterprises povsem pravilna, za to pogumno odločitev pa so Stevu Liscombu zdaj zagotovo nadvse hvaležni tudi delničarji, saj jim je z eno samo potezo prinesel cel kup denarja. Poteze Liscomba in druščine pa ne pozdravljajo le bivši igralničarji, temveč tudi preostali poslovni svet, kar le dokazuje, da igralničarji in pokeraši nismo uspešni le za mizami, temveč tudi v pisarnah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.