Šport
25 ogledov

Odbojkarice za EP s Češko, Belorusijo in Grčijo

Slovenke, odbojka Žurnal24 main
V Luksemburgu je potekal žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017. Slovenske odbojkarice si bodo skušale nastop na prvenstvu stare celine, ki bo v Azerbajdžanu in Gruziji, priigrati skozi kvalifikacijsko skupino F, v kateri so še Češka, Belorusija in Grčija, moška reprezentanca pa ima nastop na EP že zagotovljen.

Neposredno na prvenstvo, ki ga bosta skupaj organizirala Azerbajdžan in Gruzija, se bo uvrstila najboljša ekipa iz vsake kvalifikacijske skupine, drugo uvrščene ekipe pa se bodo med seboj pomerile v dodatnih kvalifikacijah. Skupina F, v kateri igra Slovenija, se bo sicer križala s skupino D, v kateri so Hrvaška, Izrael, Slovaška in Portugalska. Na prvenstvo so že uvrščene Rusija, Srbija, Nizozemska, Nemčija in Turčija. Kvalifikacije bodo na sporedu maja, dodatne kvalifikacije pa septembra 2016.

"Nisem zadovoljen, dobili smo eno najtežjih možnih skupin. Češka in Belorusija sta trenutno boljši reprezentanci od nas, kar dokazujeta njuni uvrstitvi z evropskega prvenstva, na Nizozemskem in Belgiji septembra letos je Belorusija zasedla deveto, Češka pa 11. mesto, tudi Grčijo pa ni za podcenjevanje. Za nas je tudi neustrezen termin kvalifikacij, vprašanje je, na katere igralke bom lahko računal, na Živo Recek, ki zaključuje študij v ZDA, najbrž ne," z žrebom ni zadovoljen slovenski selektor Bruno Najdič, ki pa vendarle ne meče puške v koruzo že pred začetkom kvalifikacij.

"Veliko bo odvisno tudi od tega, kje bosta kvalifikacijska turnirja, najbolj pomembno od vsega pa bo, v kakšnem stanju bodo igralke prišle v reprezentanco. Veliko časa za skupne priprave ne bomo imeli, zato lahko samo upam, da bodo reprezentantke do takrat odigrale čim več težkih tekem. Če hočemo premagati Češko, s katero smo lani v kvalifikacijah po dveh odličnih predstavah dvakrat izgubili, ali Belorusijo, bomo morali napredovati, narediti preskok, kar pa bo pred poletno evropsko ligo težka naloga," meni selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.