Šport
15 ogledov

Odbojkarji po drugi zmagi blizu 1. mesta

Slovenija Avstrija EP Planinc Reuters
Slovenski odbojkarji so dobili tudi drugo tekmo prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Po Izraelu so v Stožicah, tokrat brez dobljenega niza, pokleknili še sosedi Madžari (3:0). V nedeljo sledi še tekma z Moldavijo, ki bo odločala o prvem mestu na turnirju.

Odbojkarji Slovenije so rutinsko opravili še drugo nalogo kvalifikacijskega turnirja v Stožicah. Čeprav z igro spet niso posebej navdušili, so z lahkoto zabeležili še drugo zmago. Madžari, ki so v prvem krogu presenetljivo izgubili z Moldavijo, niso bili enakovreden tekmec, tako da izbrancem slovenskega selektorja Luke Slabeta niti ni bilo potrebno pokazati vsega znanja, da so prišli do treh točk. Da pa bodo izpolnili svoj cilj, bodo morali v nedeljo premagati še Moldavce.

Tako kot tekmo proti Izraelu so tudi drugi obračun Slovenci, pri katerih je tokrat na mestu organizatorja igral Dejan Vinčić, začeli zaspano. Pobudo so prepustili gostom, ki so sicer naredili veliko napak pri servisih, a v polju niso grešili, tako da so vodili vse do izida 13:14. A kljub vodstvu Madžarov, se je že v prvem nizu dalo videti, kdo je boljši tekmec, samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo tehtnica začela nagibati na slovensko stran.

To se je zgodilo pred drugim tehničnim odmorom, na katerega so domači s točkama Mitje Gasparinija in Klemna Čebulja odšli s prednostjo 16:14. Madžari so nato še nekaj časa držali korak, a razpoloženi Gasparini je poskrbel, da končnica ni bila negotova.

Madžari vodili, nato je začelo "pokati"

Skoraj identičen potek kot v prvem so gledalci videli tudi v drugem nizu. Na začetku so vodili Madžari, njihovo prednost 14:12 je najprej z odličnima servisoma izničil Gasparini, nato pa so mu sledili še soigralci in na semaforju je bilo po točki Čebulja 22:17. Madžari so se sicer še približali na 22:19, več pa jim ni uspelo.

Če so se Slovenci v prvem nizu mučili, pa to ne velja za tretji niz. Odprli so ga z izidom 7:1, nato pa z zanesljivo igro prednost le še držali do končne zmage s 3:0.

Slabe: "Žoge niso letele po dvorani"

"Mi smo danes servirali v igrišče, s tem pa prisilili tekmece, da so grešili pri sprejemu. Dogovorili smo se, da žoge ne letijo po dvorani, ampak da pristajajo znotraj igrišča. Tega smo se držali in zato je bilo precej lažje. Igrali smo odgovorno, tudi na našem sprejemu smo bili bolj kompaktni kot včeraj. Želel bi se še, da bi bili uspešnejši v bloku, da bi z njim dosegli nekaj več točk. Vse številke danes kažejo nam v prid, odstotki v posameznih elementih so zelo visoki. Ampak treba se je zavedati, da te sigurno ne bodo take, ko bomo igrali proti boljši ekipi. Najbrž že jutri. Moldavija je presenetila vse, zagotovo nas proti njim čaka težko delo," je po tekmi povedal slovenski selektor Slabe.

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka | Avtor: EPA EPA
Vinčič: "Moldavci niso 'outsajderji'"

"Še vedno ne moremo biti povsem zadovoljni. Še vedno so v naši igri nihanja, ki bi jih boljše ekipe kaznovale. Naš cilj pa je premagovati boljše reprezentance, kot je Madžarska, zato moramo igrati še boljše. Jutri bomo morali spet dati vse od sebe in zmagati. Ne poznam niti enega od moldavskih igralcev, a smo lahko videli, da so močni kot ekipa. Vsekakor nas ne čaka lahka naloga," je bil pred zadnjo tekmo previden bloker Matevž Kamnik.

"Odigrali smo dobro tekmo, ritem je bil visok. Mogoče je bilo še preveč neumnih napak, ne glede na to, pa mislim, da se igra vzpenja, da se približujemu tistemu, kar si želimo. Zdaj moramo spočiti glave in se pripraviti za Moldavce. Te smo vsi imeli za outsiderje, izkazalo pa se je, da bomo najtežjo tekmo igrali prav proti njim. Vsekakor se bomo morali potruditi in pokazati našo najboljšo igro, če želimo zmagati," pa je dodal podajalec Dejan Vinčič.

Kvalifikacije za SP, 2. krog:

Slovenija : Madžarska 3:0 (20, 20, 17)
Čebulj 13, Gasparini 12, Urnaut 11, Kamnik 8; Baroti 11, Szabo 6, Gergye 6, Kovacs 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.