Šport
21 ogledov

Odbojkarji premagali neugodne Slovake

Tine Urnaut je dal 11 točk. Z 20 je bil najboljši Mitja Gasparini. (Foto: STA) Žurnal24 main
Le nekaj dni po igranju ACH Volleyja na Final 4 se je zbrala in dve prijateljski tekmi odigrala slovenska odbojkarska reprezentanca. Slovake so na drugi tekmi premagali s 3:2 v nizih.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je v sklopu priprav za kvalifikacijska turnirja za nastop na evropskem prvenstvu mudila na Slovaškem. Z domačo reprezentanco, ki je bila za Slovence vedno neugodna, je odigrala dve prijateljski tekmi. Prva ni bila posebej resna in se je končala z izidom 2:2, v drugi pa so Slovenci zmagali s 3:2. Izbranci Veselina Vukovića, ki so nastopili brez Vida Jakopina in Alena Šketa, so na 22 in 17 izgubili prvi in tretji niz, drugega, četrtega in petega pa so dobili na 25, 22 in 12. Pri Slovencih je bil z 20 točkami najučinkovitejši Mitja Gasparini.

"Po zgolj treh treningih, ki smo jih imeli po zboru, menim, da smo na Slovaškem pustili dober vtis," je po tekmi zadovoljen dejal selektor, ki je na splošno zadovoljen s prikazanim in z odnosom fantov: "Po devetih težkih nizih z dobro ekipo gostiteljev lahko le rečem, da je bila odločitev oditi na Slovaško dobra in da se nam bo nedvomno obrestovala," je še povedal Vuković. Ekipa se vrača v Maribor, v nedeljo imajo reprezentanti prost dan, v ponedeljek pa po prvem treningu že potujejo proti Turčiji, kjer bodo nadaljevali priprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.