Šport
7 ogledov

Odbojkarji s slabo popotnico v Košice

Matej Vidič EPA
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo s slabo popotnico odpotovala na zaključni turnir evropske lige v Košice. V zadnji tekmi skupinskega dela skupine A je namreč v Mariboru po slabi igri izgubila proti Belgiji z 0:3 (-19, -22, -20). Kljub porazu so izbranci Veselina Vukovića zanesljivo zasedli prvo mesto v skupini.

Izbranci Veselina Vukovića so s porazom končali nastope v skupinskem delu evropske lige. Tako kot Britancem in Hrvatom so morali tudi Belgijcem priznati premoč na zadnji medsebojni tekmi, a tudi tretji poraz v 12. tekmi ne pomeni nič tragičnega. Očitno je, da Slovenci v dveh dneh težko odigrajo dve dobri tekmi, saj so tudi tokrat v sobotni tekmi prikazali spodbudno predstavo, v nedeljski, v kateri Vuković ni igral v najmočnejši postavi, pa so bili slabi. In če bo tako tudi na zaključnem turnirju, na katerega gotovo ne bodo odpotovali z najvišjo možno samozavestjo, saj je v igri še kar precej težav, bodo v Košicah igrali le finale. Njihov cilj pa je zmaga, s katero bi si zagotovili kvalifikacije za nastop v svetovni ligi.

Domača ekipa je v razgreti dvorani in pred majhnim številom gledalcev tako kot v soboto tudi dan pozneje tekmo začela slabo, za razliko od tekme dan prej pa se tokrat v nadaljevanju ni pobrala. Servis ni šel, kot bi si želela, še slabše je bilo pri napadalnih akcijah, manjkali so bloki, sprejem pa že tako ali tako ni najboljša vrlina reprezentantov. Selektor je z menjavami sicer poskušal zaustaviti nalet gostov, kar pa mu ni uspelo. Razpoloženje domačih se je še poslabšalo, potem ko se je v drugem nizu spet poškodoval bloker Matevž Kamnik, zaradi poškodbe gležnja, za katero se še ne ve, kako huda je, ni več stopil na igrišče.


Belgijci, pokazali so več želje, so tekmo ves čas nadzorovali. V prvem nizu so povedli z 8:3, gostiteljem se nato ni uspelo resneje približati. V drugem nizu je domačim kazalo nekoliko bolje, vodili so z 9:6, v končnico pa vstopili poravnani s tekmeci (20:20). A končnico so odigrali slabo. V tretjem nizu je Vuković v igro poslal mladce, ki so so se sicer dolgo enakovredno kosali, toda v končnici jim ni uspelo podaljšati dvoboja.

Veselin Vuković je po tekmi strnil naslednje misli: "S to predstavo ne moremo biti zadovoljni. Igrali smo z vsemi 12 igralci, zelo težko je bilo ponoviti dobro igro od včeraj. Vidu Jakopinu se je danes poznala utrujenost, očitno po poškodbi še ni dovolj pripravljen. Danes sem želel malo prihraniti Tineta Urnauta, zato ga nisem koristil v fazi igre na mreži. Bolje je, če prihrani moči za prihodnjo soboto v Košicah. Del tekme smo tako bili brez sprejema in je bilo težko igrati. Alen Šket je danes začel v prvi postavi, a v drugem nizu ni pokazal veliko. S toliko težavami, kot smo srečali danes, je težko premagati visoko motivirano Belgijo. Mislim, da smo bili z glavami delno že v Košicah, kar je povsem logično in človeško, vseeno pa je škoda, da nismo odigrali bolje. Vseeno mislim, da smo, kar se tiče lige v celoti, lahko zadovoljni, saj smo največkrat zmagali. Smola je, ker se je poleg tega danes poškodoval še Matevž Kamnik in zdaj je vprašanje, kako dolgo bo okreval. Upam, da bo čim prej nared. Vso evroligo nas spremlja nesreča, ubadamo se z veliko poškodbami, to je preveč poškodb za tri sezone in ne eno samo."

Poleg Slovenije, ki je imela ves čas lige ogromno težav s poškodbami, so se na zaključni turnir uvrstili še Španci, Romuni in gostitelji Slovaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.