Šport
16 ogledov

Odličen začetek Žbogarja

vasilij žbogar london 2012 Nebojša Tejić/STA
Vasilij Žbogar po prvem dnevu tekmovanja v razredu finn na olimpijskih igrah v Londonu zaseda odlično peto mesto. Vodi Danes Jonas Hogh Christensen pred glavnim favoritom Benom Ainsliejem in Hrvatom Ivanom Gašpićem Kljakovićem.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je uspešno začel pohod proti tretji zaporedni olimpijski kolajni. Po prvem dnevu tekmovanja v razredu finn je na odličnem petem mestu.

Sedemintridesetletni Izolan, ki je v Atenah osvojil bron v razredu laser, čez štiri leta v istem razredu v Pekingu pa še srebro, je dobro opravil oba današnja plova. V prvem je osvojil osmo mesto, v drugem pa šesto. V naslednjih dveh dneh ga čakajo še štiri regate, sreda je prost dan za razred finn, deseta, zadnja regata pred takoimenovanim plovom za medaljo pa je na sporedu v petek, 3. avgusta.

Na prvih treh mestih so Danec Jonas Hogh Christensen, Britanec Ben Ainslie in Hrvat Ivan Gašpić Kljaković. Danec je bil dvakrat prvi, Britanec dvakrat drugi, Hrvat pa dvakrat tretji. Pred Žbogarjem je še Francoz Jonathan Lobert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.