Šport
14 ogledov

"Odlična ekipa in trener"

Vid Kavtičnik v Linzu ne bo igral, kljub temu pa je bil s soigralci na Rogli. © Saša Despot
Na reprezentančnih pripravah na Rogli smo se pogovarjali z Vidom Kavtičnikom, fantom, ki je z Zvonimirjem Serdarušićem pri Kielu že izjemno uspešno sodeloval.

Urnik tekem slovenske reprezentance v Linzu:

Petek, 30. oktobra 2009:
20.20: Avstrija – Slovenija

Sobota, 31. oktobra 2009:
18.00: Slovenija – Ukrajina

Nedelja, 1. novembra 2009:
14.30: Slovenija – Švica
Slišati je bilo, da ste odigrali kar pomembno vlogo pri tem, da je Zvonimir Serdarušić - Noka sprejel mesto selektorja slovenske reprezentance. Koliko resnice je v tem?

Po njegovem odhodu iz Kiela ter po prekinitvi njegove pogodbe z Rhein-Neckarjem, še preden je tam začel delati, si je Noka vzel nekaj časa zase ter prestal operaciji kolena in hrbta. V tem času sem ga pustil pri miru, nato pa sva se nekajkrat pogovarjala o tem, da bi lahko prišel trenirat slovensko reprezentanco in Noka te možnosti ni nikoli zavračal. Vseskozi se je zavedal, da je Slovenija močna reprezentanca, ki ima dobro ekipo, in sem zelo vesel, da sem ga lahko prepričal, da je začel razmišljati o tem. Vse ostalo so opravili drugi.

 

 Kakšen je občutek, ko je slovensko reprezentanco prevzel trener njegovega kalibra?

Za reprezentanco sem se vedno trudil, če je to le omogočalo moje zdravje. Je pa vsekakor to zelo dober občutek ter dobra spodbuda in upam, da nam bo s to odlično ekipo in odličnim trenerjem uspelo doseči tudi uspehe, ki so se nam prej nekoliko izmikali.

 

Ste v prednosti pred ostalimi igralci, ker sta z Noko že sodelovala in zelo dobro poznate njegovo delo in pričakovanja?

Vsekakor poznam njegov način dela, toda menim, da nimam nikakršne prednosti. Definitivno se bom moral tudi sam izkazati za mesto v ekipi in pot na evropsko prvenstvo. Moja prednost je mogoče zgolj v tem, da poznam večino kombinacij, ki jih zdaj vadimo, ampak se jih bodo tudi ostali v kratkem času naučili.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Za trenutek pustiva reprezentanco. Pred letošnjo sezono ste prestopili v Montpellier. Kako ste se znašli v novi ekipi? Kakšno je vzdušje v mestu?

Sam Montpellier je mlado mesto, je tudi športno mesto. Veliko je študentov in športnikov. Montpellier ima tudi močno nogometno ekipo, ragbi, vaterpolo. Življenje je nekoliko lagodnejše kot v Nemčiji, njihov življenjski slog je bližje našemu. Vesel sem, da sem tu, naučil se bom še en jezik poleg angleščine in nemščine in upam, da mi bo to pomagalo tudi po končani karieri.

Večino kombinacij, ki jih bomo preizkušali na tem turnirju, tako in tako poznam. S selektorjem sva se zato dogovorila, da me bo nekoliko spočil in mi omogočil, da se bolje pripravim na prihajajoče izzive ter da bom v prihodnosti tudi lahko treniral z reprezentanco.
Vid Kavtičnik


Se je kaj spremenilo vzdušje v ekipi po nepričakovanem porazu proti Constanti v drugem kolu Lige prvakov?

Ne, Ligo prvakov smo začeli zelo dobro s prepričljivo zmago v Grčiji, tudi proti Romunom smo začeli dobro, toda v nadaljevanju tekme nam igra nikakor ni več stekla in smo tekmo izgubili. V tretjem kolu smo nato zopet zmagali proti Valladolidu, tako da smo spet na pravi poti. Čakajo nas tri zelo pomembne domače tekme, ki jih moramo vsekakor dobiti, in če nam to uspe, potem imamo realne možnosti za prvo mesto v skupini. 

 

Imate nekaj težav s kolenom. Ste pred prihodom na reprezentančni zbor na Roglo v Montpellierju stoodstotno trenirali?

Ne, prejemal sem zdravila zaradi kolena. Tudi treniral nisem, kot bi si želel. Po tekmi moram počivati vsaj dva dni. Moje koleno pač ne zdrži teh obremenitev, tako da je treba iskati priložnost za rehabilitacijo s počitkom. Upam, da mi bo to uspelo do naslednje pomembne tekme in to bo v Ligi prvakov.

 

To pomeni, da vas na turnirju v Avstriji ne bomo videli na parketu?

Večino kombinacij, ki jih bomo preizkušali na tem turnirju, tako in tako poznam. S selektorjem sva se zato dogovorila, da me bo nekoliko spočil in mi omogočil, da se bolje pripravim na prihajajoče izzive ter da bom v prihodnosti tudi lahko treniral z reprezentanco.

Montpellier ima visoke cilje za naslednja štiri leta. Kmalu bodo začeli graditi veliko dvorano za 10 tisoč ljudi, pripeljati želijo še enega vrhunskega vratarja in upajo na čim boljšo uvrstitev tudi v Ligi prvakov.
Vid Kavtičnik


Kaj pa v vaši karieri pomeni prestop iz najmočnejše rokometne lige na svetu v nekoliko slabšo francosko ligo?

V Kielu je bilo zelo lepo, dobra ekipa, odličen trener, odlično vzdušje, veliko sem se naučil, toda tekem je bilo pa nekoliko preveč. Mogoče to res pomeni korak nazaj, kar se tiče kluba, toda tudi Montpellier ima visoke cilje za naslednja štiri leta. Kmalu bodo začeli graditi veliko dvorano za 10 tisoč ljudi, pripeljati želijo še enega vrhunskega vratarja in upajo na čim boljšo uvrstitev tudi v Ligi prvakov. Upam, da mi bo v Franciji, ob nekoliko bolj umirjenem tempu, uspelo sanirati poškodbo kolena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.