Šport
6 ogledov

Odlična igra Čila za le 1:0

Jean Beausejour
1/14
Žurnal24 main
Čile je svetovno prvenstvo v Južni Afriki začel z zelo dobro igro proti Hondurasu, a kljub premoči na koncu zmagal z le 1:0. Edini gol na tekmi je dal v 34. minuti Jean Beausejour.
Vse tekme mundiala v živo spremljamo. Tukaj! Najdete tudi statistiko te in vseh ostalih tekem. Fotozgodbo tekme pa poglejte v dodani galeriji.

Šesti dan prvega afriškega svetovnega prvenstva se je začel s predzadnjo tekmo prvega kola tekmovanja. V skupini H sta se v Nelspruitu pomerili reprezentanci Hondurasa in Čila. Oboji bi se ob prvemu favoritu skupine Španiji radi uvrstili v osmino finala. Do te tekme sta se ekipi pomerili petkrat in trikrat so bili boljši Čilenci, ki pa na SP niso zmagali že od leta 1962, ko so premagali Jugoslavijo.

In nogometaši Čila so začeli zelo odločno. V prvem polčasu so imeli žogo v svoji posesti 63-odstotkov igralnega časa. Gol Noela Valladeresa so oblegali od prve minute, tako je imel zelo lepo priložnost že v drugi minuti Mathias Fernandez. Obleganje gola Hondurasa je obrodilo sadove v 34. minuti, ko je odbito žogo Sergia Mendoze v gol potisnil Jean Beausejour, nogometaš Americe iz mehiške prestolnice. Če ne bi Alexis Sanchez igral malo preveč sebično (le preigraval je, izgubljal žogo in ne podajal), bi si Čile morda priigral še kako priložnost več. Na drugi strani Honduras ni imel prave priložnosti in po prvih 45 minutah je ostalo 1:0.

V skupini H svojo prvo tekmo ob 16.00 igrajo Španci in Švicarji.

Čile je zelo dobro igral tudi v drugem delu igre. Zapravili so kar nekaj super priložnosti. V 55. minuti je Fernandez izvedel enega od svojih dobrih prostih strelov, z glavo je žogo zadel Arturo Vidal, a je žoga zletela čez gol. Osem minut kasneje je imel priložnost Sanchez: streljal je diagonalno po tleh, vratar je bil premagan, a žogo se je skotalila levo od gola. V 65. minuti je Honduras v igri ohranil Valladeres, potem ko je zaustavil strel z glavo Walda Ponca iz treh metrov. Po menjavah (okrepitvah v napadu) je Honduras postal nekoliko nevarnejši v zadnjih 10 minutah, a niti enkrat niso resneje ogrozili Claudia Brava in tako se je tekma končala z 1:0.

SP v nogometu, skupina H, 1. kolo:

Čile : Honduras 1:0 (1:0)
Beausejour (34)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.