Šport
11 ogledov

Odlični Anže, izvrstni Jones in šestica Kraljev

Vratar Martin Jones na tekmi med LA Kings in Montrealom Reuters
Los Angeles Kings so se mudili v Kanadi in se iz Montreala vrnili z novo zmago, domače Canadiense so ugnali s kar 6:0. Washington po zaostanku z 0:3 na koncu do zmage proti Tampi.

Vratar Kraljev, novinec Martin Jones, je vknjižil že drugi 'shutout' zapored in tretjo zmago na tretji tekmi, ki jo je odigral v ligi NHL. Jones jo ubranil 31 strelov, za ostalo pa so poskrbeli tudi njegovi soigralci. Med njimi se je znova izkazal slovenski as Anže Kopitar, ki je dosegel gol in podajo.

Šest različnih strelcev je zadelo za ekipo iz Los Angelesa v prvih dveh tretjinah, medtem ko se v zadnji izid ni več spremenil. Kopitarja je še najbolj razveselilo dejstvo, da so po 33 neuspešnih poizkusil vendarle dosegli zadetek po igri z igralcem več. 

"Že dolgo ga nismo dosegli. Nekoliko smo delali na tem in lepo je, da nam je končno uspelo. Ne smemo pa se zadovoljiti s tem, moramo delati naprej. Izključitve so pomemben del igre, igra z igralcem manj nam je za zdaj dobro uspevala, zdaj pa moramo to nadgraditi še v igri z igralcem več," je Hrušičan dejal po tekmi.

Preobrat v Columbusu in Washingtonu

Podobni zgodbi in srečen razplet so lahko na domačem ledu videli navijači Columbusa in Washingtona. Hokejisti iz prestolnice so v prvi tretjini še izgubljali z 0:3 proti gostom iz Tampe, a so na koncu po kazenskih strelih vknjižili novo zmago. Columbus pa je do preobrata prišel v zadnjem delu igre, po tem, ko so v drugi tretjini zaostajali z 1:3 proti New Jersey Devils, ki pa so, za razliko od Ligtning, domov odšli brez točke.

Na tekmi Washingtona je najbolj blestel eden prvih zvezdnikov hokeja Aleksander Ovečkin. Rus je dosegel kar štiri od petih zadetkov svoje ekipe, zadnjega pol minute do konca rednega dela, s katerim je izsilil podaljšek. Izvrsten je bil tudi Nicklas Backstrom z zadetkom in štirimi asistencami. Oba sta kasneje sicer zgrešila kazenski strel, a je Washington kljub temu prišel do druge točke.

Liga NHL, izidi:

Montreal Canadiens : Los Angeles Kings 0:6
Anže Kopitar je dosegel 1 gol in 1 podajo za LA 
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:1** Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 6:5** Columbus Blue Jackets : New Jersey Devils 5:4 Florida Panthers : Detroit Red Wings 3:2** New York Rangers : Nashville Predators 1:4 Winnipeg Jets : St.Louis Blues 1:2 Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:6 Colorado Avalanche : Phoenix Coyotes 1:3 Calgary Flames : Boston Bruins 1:2 Edmonton Oilers : Carolina Hurricanes 5:4* San Jose Sharks : New York Islanders 2:3**

* - zmaga po podaljšku
** - zmaga po izvajanju kazenskih strelov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.