Šport
5 ogledov

Odloča lahko ravno dvoboj s Slovenijo

Rannikko Finska Rusija EuroBasket Koper Bonifika EPA
Teemu Rannikko si je po visokem porazu Finske proti Hrvaški vzel čas za slovenske medije. Prav ponedeljkova tekma s Slovenci bo po njegovem mnenju odločilna za Finsko.

Kako se vam pozna odsotnost Hannoja Möttöle?

To je težek udarec za nas, a nekdo drug mora stopiti naprej in zasesti njegovo mesto. Star je 37 let, je naš najboljši košarkar vseh časov v državni reprezentanci in njegov izostanek se pozna. A zaradi tega nismo izgubili tekme s Hrvaško. Še vedno imamo 11 igralcev, ki znajo igrati košarko. Proti Hrvaško smo sicer igrali slabo. Zakaj? Ne vem. Hrvaška je igrala dobro v obrambi, a vseeno smo prihajali do odprtih metov. Ko ti ne gredo skozi obroč, si v težavah.

Vaš naslednji tekmec je Španija.

Vsi Vedo, koliko pomeni Španija v košarki. So drugo najboljše moštvo na svetu. Proti njim nimamo kaj izgubiti. Poskušali bomo nekaj izvleči iz dvoboja. Proti Španiji bomo morali igrati perfektno. Pravzaprav še bolje od tega.

Imate kakšne posebne občutke v Stožicah? Gre za vašo dvorano.

Zdaj je drugače. Že dvakrat sem se izgubil v njej. Nimam pojma, kje hodim, vse je na drugi strani. A seveda je nekoliko poseben občutek. Ljubljana je bila moj dom tri leta. Lepo se je vrniti in biti tukaj. A po takšnih tekmah kot je bila s Hrvaško, ni pomembno, kje igraš. Občutek je slabši.

V ponedeljek vas čaka še dvoboj s Slovenijo?

Sicer je odvisno tudi od ostalih dvobojev, a morda bo prav ta tekma odločilna tekma za našo uvrstitev v četrtfinale. V prvem delu tekmovanja smo imeli veliko navijačev, žal jih zdaj ni tu. Dvorana ima 10.000 sedežev, a je prazna. Proti Sloveniji bo drugače.

Kako ste se počutili v Kopru?

Odlično. To je bilo nekaj posebnega. Nihče od igralcev si ni mislil, da bo imel takšno podporo. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da smo igrali tako dobro. Dali so nam dodatno energijo za igranje v obramb. Tudi v Ljubljani imamo nekaj navijačev, a ni isto, če igraš v manjši dvorani in te podpira veliko število navijačev. Rad bi se zahvalil vsem, ki so prišli sem in nas podpirajo vseh 40 minut, čeprav smo proti Hrvaški zaostajali skoraj 30 točk. Prišlo naj bi še nekaj navijačev in upam, da nam bo to pomagalo. Proti Hrvaški so opravili svoj del naloge, mi ga nismo.

Kakšno pa je vzdušje na Finskem?

Vsi spremljajo naše tekme, vsi govorijo o nas in to ni nekaj običajnega. To je super. Vseeno se moramo osredotočiti na prihodnje dvoboje. Ne smemo živeti v preteklosti.

Boste trenerju pomagali v pripravi na tekmo s Slovenijo? Slovenske igralce dobro poznate.

Seveda. Veliko je igralcev, proti katerim sem igral. A najprej moramo popraviti nekatere reči, ki nam ne gredo.

Ste razočarani, ker se naslednjo sezono ne boste vrnili v Ljubljano?

Olimpija je zelo globoko v mojem srcu, tu sem preživel tri lepe sezone. A zdaj je čas za povratek domov. To sem tudi dejal klubu. Niti ne vem, če so me želeli obdržati. Ni mi bilo lahko, a menim, da je pravi trenutek za takšno določitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.