Šport
0 ogledov

Odločali so kazenski streli

Jason Spezza je na zadnjih desetih tekmah za Ottawo dosegel deset zadetkov. (Fot Žurnal24 main
V ligi NHL je bil večer izvajanja kazenskih strelov. Kar štiri od sedmih tekem so se končale po kazenskih strelih. Edini poraz pred domačimi gledalci so vknjižili hokejisti Buffala.

Vodilna ekipa severovzhodne skupine Ottawa je doma premagala Calgary Flames s 3:2, Jason Spezza pa je dosegel že deseti gol na zadnjih desetih odigranih tekmah. Brian Elliott je ubranil 27 strelov, Ottawa pa je zmagala na 12. tekmi od zadnjih 13.

Najvišjo zmago so sinoči zabeležili pri ekipi Carolina Hurricanes, potem ko so s 4:1 odpravili Panterje s Floride. Joni Pitkanen je dosegel gol za vodstvo, Manny Legace pa je ubranil 19 strelov. Matt Cullen je dodal gol in dve podaji, med strelce pa sta se za Carolino vpisala še Tuomo Ruutu in Jussi Jokinen. Sicer Carolina ostaja na dnu severovzhodne skupine, a v zadnjem času igra dober hokej, saj je v zadnjih devetih tekmah vknjižila sedem zmag. Edini gol za Florido, ki je izgubila četrtič zapored, je dosegel Cory Stillman.

New York Islanders
so po kazenskih strelih s 4:3 premagali Nashville Predators. Zadetek za izenačenje je prispeval Mark Streit, New York pa je s tokratno zmago prekinil negativni niz sedmih porazov. V vratih New Yorka se je izkazal Martin Biron, ki je zaigral prvič po enem mesecu in pri tem ubranil 24 strelov, od tega tudi tri kazenske strele.

NHL
Buffalo Sabres : Boston Bruins 2:3 *
New York Islanders : Nashville Predators 4:3 *
St. Louis Blues : Detroit Red Wings 4:3 *
Chicago Blackhawks : Dallas Stars 4:3 *
Carolina Hurricanes : Florida Panthers 4:1
Ottawa Senators
: Calgary Flames 3:2
Tampa Bay Lightning
: Vancouver Canucks 3:1

* - Kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.