Šport
17 ogledov

Odločeno: finale NHL šele v sredo!

Kapetan Kanadčanov Henrik Sedin (na fotografiji) se z odločitvijo vodstva lige n Reuters
Odgovorni pri Ligi NHL so pred sedmo tekmo konferenčnega finala med Bostonom in Tampa Bayem odločili, da se bo zmagovalec obračuna v finalu z Vancouver Canucks pomeril šele v sredo.

Odločitev Lige NHL je v boju za Stanleyjev pokal odvzela nekaj potencialne prednosti prvim znanim finalistom Vancouver Canucks, a se njihovi igralci nad dejstvom, da bodo morali na obračun z Bostonom ali s Tampo Bayem še malo počakati, niso hudovali. Odločilna sedma tekma med medvedi in strelami bo na sporedu v petek, začetek finala v sredo pa pomeni, da se Canucks ne bodo pomerili s (pre)utrujenimi nasprotniki, ki bi morali po težkih sedmih tekmah preleteti celoten kontinent in odigrati tekmo v Vancouvru.

"Je, kar je," je odločitev lige pokomentiral kapetan Vancouvra Henrik Sedin. Obenem je še poudaril, da pozna mnogo primerov, ko je na papirju "bolj spočito" moštvo na koncu izgubilo prve tekme v končnici. Canuks so na čelu s Samijem Salom in trenerjem Alainom Vigneaultom še dodali, da jim bo podaljšan odmor prišel celo prav, medtem ko zdravijo manjše poškodbe in se tudi psihično pripravljajo na zahteven finale.

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Sobota, ob 2.00:
Boston Bruins – Tampa Bay Lightning /3:3/

Zahod

VANCOUVER CANUCKS : San Jose Sharks /4:1/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Finale, 1. tekma, sreda (1. junij):

Vancouver Canucks – Boston Bruins/Tampa Bay Lightning

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.