Šport
19 ogledov

Odločitev: Bradley in Pacquiao spet v ring

timothy bradley wbo las vegas Reuters
Filipinski boksar Manny Pacquiao pred dvanajstimi dnevi ni izgubil dvoboja velterske kategorije po verziji WBO proti Američanu Timothyju Bradleyju. Tako so v sredo po vnovičnem ogledu posnetka dvoboja dejali sodniki ob ringu in zmago po točkah pripisali Filipincu. In zdaj? Povratni dvoboj!

Timothy Bradley je 9. junija presenetljivo premagal svetovnega prvaka po verziji WBO Mannyja Pacquiaa, čeprav je ta večkrat zadel nasprotnika. Na omenjenem dvoboju sta dva sodnika sodila v prid Američanu, eden pa za Filipinca. Po vnovičnem štetju je vseh pet sodnikov zmago po točkah prisodilo Pacquiau.

"WBO nima možnosti, da bi prvotni izid popravila," je ob tem dejal predsednik WBO Francisco Valcarcel. Triintridesetletni Pacquiao velja v svoji kategoriji, v kateri sicer boksa tudi Dejan Zavec, za enega najboljših boksarjev.

"Upam, da bo s to sodbo povrnjen ugled boksu. Sicer nisem bil presenečen nad sodbo WBO. Vedel sem, da sem boljši in to je vedel tudi ves svet. Ampak sem že prebolel ta poraz in zdaj se že osredotočam na naslednjo borbo," je ob tem povedal Pacquiao, ki je v zadnjih sedmih letih v svoji kategoriji dobil kar 15 dvobojev zapored.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.