Šport
50 ogledov

Odločitev padla v zadnjih sekundah

RK Gorenje Velenje twitter RK Gorenje Velenje
Rokometaši Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško tudi po tokratnem dvoboju ostajajo pri enakem številu točk. Tekma 5. kola lige za prvaka se je končala z rezultatom 25:25 (13:14).

Velenjsko-celjski derbi se je tokrat končal brez zmagovalca. To je prvič v sezoni, da Celjani niso premagali večnih tekmecev. Bili so blizu, a le nekaj sekund pred zadnjim piskom sirene je Janez Gams vtekel z levega krila v sredino, ostal sam na šestih metrih in po prejeti podaji poskrbel za točko domačih. To pomeni, da sta obe ekipi po 5. krogu končnice za prvaka izenačeni pri 47 točkah. Njuna zadnja medsebojna tekma v sezoni in bržčas odločilna za prvaka bo 2. junija v Celju.

Ekipi sta bili v prvem polčasu dokaj izenačeni, večino časa pa so bili v rahli prednosti Velenjčani, ki so večkrat vodili tudi za tri zadetke, a na glavni odmor so prednost zadetka vseeno nesli Celjani.

V drugem delu so po zadetku Gregorja Potočnika domači v 42. minuti spet vodili, in sicer z 19:17, toda Celjani so še naprej pritiskali in v 54. minuti z golom Mihe Zarabca sami povedli s prednostjo dveh zadetkov, bilo je 23:21.

Rok Ovniček je tri minute pozneje na veselje domačih navijačev zadel za novo izenačenje na 23:23 in napovedal zanimivo končnico. Zarabec je sicer v 59. minuti goste spet popeljal v vodstvo za dva gola (25:23), a je nato Nejc Cehte hitro znižal na 24:25, po prekršku Blaža Janca v napadu pa so gostitelji vzeli minuto odmora pred zadnjimi dvanajstimi sekundami tekme. Cehte je kljub silnemu pritisku nanj uspel na črti najti povsem samega Gamsa, ta pa je zadel za končnih 25:25.

"Po tej tekmi je še vse odprto. Zame je bila zelo čustvena, zato sem izjemno vesel, da se je tako razpletla. Pomembno je, da smo dokazali, da smo lahko enakovredni Celjanom. Imamo še ogromno rezerv. Če te izkoristimo, so 2. junija možnosti za državni naslov povsem realne. A ne gre pozabiti, da nas do tedaj čakajo še štirje preizkusi. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja, saj si ga celjska ekipa zagotovo ne bo," je po tekmi dejal Gams.

Pri domačih sta bila s po petimi goli najboljša strelca Cehte in Niko Medved, pri gostih pa sta po zadetek več dosegla Zarabec in Borut Mačkovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.