Šport
16 ogledov

Odločitev Red Bulla ga je šokirala

max verstappen EPA
Ruskega kršitelja dirkaškega bontona Daniila Kvjata je v ekipi Red Bull zamenjal 18-letni Max Verstappen.

Daniil Kvjat je po dveh zaporednih incidentih na dirkah za veliko nagrado formule 1 ostal brez svojega sedeža pri Red Bullu.

Ruski dirkač bo svoj kariero nadaljeval v podružnici avtrijske ekipe Toro Rossu, medtem ko bo njegovo mesto ob Danielu Ricciardu zasedel Max Verstappen.

''Seveda sem zadovoljen, a obenem šokiran. Tega res nisem pričakoval, vendar sem vesel priložnosti, ki se mi je ponudila,'' je povedal Verstappen, ki se je v letošnji sezoni že trikrat zavihtel med dobitnike točk.

''Moram se zahvaliti Red Bullu in dr. Helmutu Marku. Komaj čakam, da sedem v dirkalnik,'' je pred nadaljevanjem prvenstva povedal 18-letnik in dodal: ''Upam, da se bom v dirkalniku dobro počutil, saj je to za dirkača bistvenega pomena. Bomo videli v Barceloni. Še nikoli nisem vozil RB12, zato bo to zame nova izkušnja. Naučiti se moram več različnih postopkov. Pripravljen sem na izziv.''

Nizozemec pred peto dirko letošnje sezone vztraja, da zaradi selitve k ''prvi ekipi'' ne bo pod večjim pritiskom. ''V Španijo se odpravljam brez pričakovanj. Rad bi se prilagodil na dirkalnik in ga iz vožnje v vožnjo bolje razumel. Preučiti moram podatke in moštvenega kolega. Najpomembneje je, da osvajamo točke,'' je sklenil Verstappen. 

Pri Red Bullu so zagotovili, da Kvjata s selitvijo k Toro Rossu niso degradirali, temveč rešili pred usodo, ki je doletela Romaina Grosjeana. Nekdanji dirkač Lotusa si je z nekaj nepremišljenimi potezami prislužil sloves nevarnega dirkača in dežurnega krivca na dirkah F1.

''Odločitev smo sprejeli po Rusiji. Vse bolj je postajajo očitno, da Daniel ne more parirati Ricciardu in zato je od dirkalnika želel preveč. Želeli smo ga umakniti izpred strelskega voda in rešiti njegovo kariero. Ne želimo mu škodovati. To ni degradacija. Toro Rosso je na zelo visokem nivoju,'' je povedal Red Bullov svetovalec Marko.

daniil kvjat | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.