Šport
31 ogledov

Odpoved Hercogove neprofesionalno in neodgovorno

Petra Rampre Reuters
Slovenska ženska teniška reprezentanca po prvem dnevu obračuna v svetovni skupini pokala Fed proti Franciji v Besanconu zaostaja z 0:2. V uvodnem srečanju je Virginie Razzano Petro Rampre, ki je zamenjala najboljšo Slovenko Polono Hercog, premagala z 2:1 v nizih, mlada Nastja Kolar pa je z 0:2 izgubila proti Pauline Parmentier.

Slovenska ženska teniška reprezentanca zaostaja z 0:2 po prvem dnevu dvoboja s Francijo za obstanek v svetovni skupini pokala Fed v Besanconu.

Petra Rampre, ki je v zadnjem trenutku zamenjala poškodovano Polono Hercog, se je v prvi partiji dobro upirala Virginii Razzano, a na koncu izgubila s 6:2, 4:6 in 4:6, Nastja Kolar pa je nato morala priznati premoč Pauline Parmentier, ki je slavila s 6:2 in 6:3.

V sobotnem uvodnem dvoboju bi se morali ob 12. uri pomeriti Virginie Razzano in Hercogova, a je slednja dopoldan dejala, da jo rama preveč boli in je poiskala zdravniško pomoč. Matevžičeva je tako kot zamenjavo v ekipi dala priložnost Rampretovi.

Kapetanka Slovenije Maja Matevžič je bila po končanih dvobojih razočarana na odločitvijo Polone Hercog. "To je neprofesionalno in neodgovorno do ekipe. Potem ko je še na včerajšnji tiskovni konferenci pripovedovala, kako se bo borila za zmago Slovenije, nam je zvečer ob večerji sporočila, da ima težave z ramenom in da zato ne bo nastopila. Nekaj govora o ramenu je sicer bilo v preteklih dneh, vendar Hercogova je normalno trenirala po dvakrat na dan in nihče ni slutil, da je z njo kaj narobe. Dekleti, ki sta danes nastopili, sta se zgledno borili, vendar je bila razlika v kakovosti prevelika. Prepričana sem, da se bosta tudi jutri in da bomo Francijo zapustili z dvignjeno glavo," je dejala Matevžičeva.

Petra Rampre se je v prvi partiji dobro znašla proti igralki, ki je na lestvici WTA dobrih 50 mest pred njo. Dobila je prvi niz, v drugem povedla s 3:1, a nato močno popustila, tako da je Razzanova izenačila izid v nizih. V odločilnem tretjem je imela Rampretova začetni udarec za izenačenje na 5:5, vendar ga je izgubila in z njim tudi dvoboj. Bolj enostranski je bil drugi obračun igralk, ki sta na lestvici WTA več kot dvesto mest narazen. Kolarjeva se z nizkim odstotkom prvih servisov in številnimi neizsiljenimi napakami ni mogla resneje upirati prvorangirani domači igralki, sicer 59. tenisačici sveta. Dvoboja je bilo konec po dobri uri igre.

"Novica, da Hercogova ne bo igrala nas je vse šokirala. Računali smo nanjo, vendar danes zjutraj sem izvedela, da z njeno ramo ni vse v redu. Sigurno bi imeli z njo več možnosti za zmago," je dejala 17-letna Kolarjeva.

Ker pravila ITF določajo, da igralka, ki prvi dan odpove nastop, drugi dan ne sme nastopiti, je jasno, da bosta barve Slovenije jutri zastopali Petra Rampre in Nastja Kolar. Znova bo najprej nastopila Rampretova, in sicer proti Parmentierjevi, nato se bo Kolarjeva udarila z Razzanovo, predstavnici za igro dvojic pa bo Maja Matevžič določila na podlagi rezultatov prejšnjih dveh dvobojev.

Slovenija je tako le poraz oddaljena od nazadovanja v prvo evroafriško skupino pokala Fed. V njej je nastopala sedemnajst sezon, nazadnje leta 2010.

V nedeljo so na sporedu še trije dvoboji. Najprej dva posameznic, na koncu pa še igra dvojic.

Pokal Fed, kvalifikacije za svetovno skupino II, rezultati:

Francija : Slovenija 2:0*

Virginie Razzano
: Petra Rampre 2:6, 6:46:4
Pauline Parmentier : Nastja Kolar 6:2, 6:3

Nedelja:
Pauline Parmentier - Polona Hercog
Virginie Razzano - Nastja Kolar
Stephanie Foretz Gacon/Kristina Mladenović - Polona Hercog/Katarina Srebotnik

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.