Šport
30 ogledov

Odpuščen zaradi vezi z radikalnimi islamisti

Änis Ben-Hatira EPA
Änis Ben-Hatira ni več član nemškega prvoligaša Darmstadta zaradi povezav z radikalnimi islamisti.

Tunizijski reprezentant Änis Ben-Hatira, ki je bil sicer rojen v Berlinu in je v preteklosti nosil tudi dres nemških reprezentanc do 19 in 31 let, ni več član bundesligaša Darmstadta. V klubu so prekinili sodelovanje z njim, ker naj bi imel vezi z radikalnimi muslimani. Njegovo početje so v klubu označili kot 'napačno'.

Nogometaš je sodeloval z dobrodelno organizacijo Ansaar International, ki je v Nemčiji deležna kritik zaradi povezav s selafizmom. Gre za radikalno islamistično gibanje, po mnenju nemški oblasti pa so skoraj vse teroristične mreže v državi izšle iz tega gibanja. 

"Nadaljne sodelovanje nima nobenega smisla. Gospodu Ben-Hatiru, ki se je v klubu vselej vedel brez napak, uspešno kariero," je dejal predsednik Darmstadta Rudiger Fritsch.

"Profesionalnemu nogometašu ne smeš dovoliti, da nadaljuje s svojim početjem, če ima tesne vezi z ekstremnimi organizacijami, ki jih nadzorujejo domače obveščevalne sile," pa je izjavil notranji minister zvezne države Hessen Peter Beuth.

Navijači Darmstadta so minuli teden sicer zahtevali, da igralec prekine vezi z Ansaar Internationalom. Nogometaš je vso zadevo označil kot blatenje njegovega imena. "Vsakdo, ki pogleda moj življenjepis, bo hitro videl, da sem družbeno zavesten in da promoviram enakost med ljudmi različnih barv kož, etničnosti in ver," je dejal Ben-Hatira in dodal: "Ali vas ni sram? Ali res mislite, da me boste s tem prestrašili. Resnični škandal vsega tega je, da poskušate uničiti mojo športno kariero v Nemčiji."

Komentarjev 1
  • jozicamurn 13:55 26.januar 2017.

    Lepo, končno se ljudje prebujajo!