Šport
47 ogledov

Odstopil šef smučarske stroke

Dan po Vitrancu se je potrdilo, da v taboru alpincev ni vse rožnato. (Foto: Nik Žurnal24 main
Šef strokovnega sveta slovenskih alpskih reprezentanc Miha Verdnik je odstopil, ker naj bi bile razmere za njegovo delo nevzdržne in se mora večino časa ukvarjati s stvarmi, ki ne spadajo v stroko.
Predsednik alpskega odbora in zbora Jure Košir je potrdil Verdnikov odstop, a ga bo komentiral šele, ko bo prejel njegovo pisno odstopno izjavo.

Predsednik Smučarske zveze Slovenije, Tomaž Lovše, je potrdil, da je Miha Verdnik odstopil. Pri Delu so zapisali, da je predsednik alpskega odbora Jure Košir, ki bo moral najti zamenjavo za Verdnika, dejal, da če ne bo našel ustreznega človeka, tudi on nima energije, da bi se boril z mlini na veter.

"Kot vem, je Verdnik dobil dobro plačano službo. Z Juretom Koširjem sta se sporazumela, ima pa Košir že optimalnega kandidata za to mesto," je za MMC povedal Lovše. "Vedeti morate, da so imeli kljub varčevanju rekorden proračun, takšnega ni bilo že mnoga leta. Zavedam se, da je alpsko smučanje najdražje, in zelo se bom trudil, da alpincem še naprej letno zagotovim dva milijona evrov. Kdor pa misli, da je sposoben zagotoviti tri milijone evrov, naj jih zagotovi. Jaz tega ne zmorem, saj vidite, kakšne so razmere v Sloveniji!"

Naslednik naj bi bil Vlado Makuc, ki je bil v zadnjih letih v Turčiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.