Šport
38 ogledov

Odstopila predsednik in direktor

Gregor Benčina Anže Petkovšek
Atletska zveza Slovenije deset mesecev pred poletnimi olimpijskimi igrami v Riu ostala brez vodstva.

V ponedeljek je iz osebnih razlogov ponudil odstop direktor Luka Steiner, potem pa se je v torek za umik s položaja prvega moža zveze odločil še predsednik Gregor Benčina, sta danes poročala časnika Dnevnik in Ekipa SN.

"To lahko potrdim. Dva dni nazaj zvečer so bili člani Upravnega odbora Atletske zveze Slovenije s strani direktorja Steinerja obveščeni, da odstopa iz osebnih razlogov. Temu je včeraj zjutraj sledilo obvestilo s strani predsednika AZS, da napoveduje umik s položaja predsednika in da predlaga sklic seje po povratku iz tujine. Točnega datuma ni dal in ga ne morem potrditi, ker je predsednik trenutno nedosegljiv, ampak predvidevam, da bo sklicana izredna seja do konca prihodnjega tedna," je za STA odstopa vodilnih mož ene pomembnejših športnih panožnih zvez v državi potrdila tiskovna predstavnica zveze Katja Kustec.

Dnevnik v današnji izdaji odstopa vodilnih mož povezuje s primerom Damjana Zlatnarja, vodje atletske reprezentance za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v kolumbijskem Caliju. Kot piše Dnevnik, je bil Zlatnar na poti v Kolumbijo odgovoren, da je večji del slovenske reprezentance v Madridu zamudil let proti cilju, zaradi česar so nastali stroški, po informacijah Dnevnika v višini 20.000 evrov. Slovenska reprezentanca je bila v Kolumbiji zelo uspešna, saj se je po zaslugi skakalke v daljino Maje Bedrač domov vrnila s kolajno bronastega sijaja.

Benčina, sicer večinski lastnik in predsednik upravnega odbora skupine Jelovica, je mesto predsednika atletske zveze prevzel 15. januarja 2013 na volilni skupščini, potem ko se je dotedanji predsednik Peter Kukovica odpovedal vnovični kandidaturi.

Benčina je bil na skupščini edini kandidat in je bil soglasno potrjen za predsednika. Oktobra istega leta je upravni odbor atletske zveze zaradi slabega poslovanja v preteklosti ter nezadostnega uresničevanja zastavljenih ciljev razrešil dotedanjega direktorja zveze Borisa Mikuža, na isti seji je bil Steiner imenovan za sekretarja, nato pa so njegovo funkcijo novembra naslednje leto spremenilo v direktorsko.

Slovenska atletska organizacija je v obdobju Benčine na čelu zveze pripravila odmeven volilni kongres evropske atletske zveze, dvakrat pa je v naši državi potekalo tudi balkansko ekipno atletsko tekmovanje. Benčina je bil na aprilskem volilnem kongresu evropske atletske zveze na Brdu pri Kranju izvoljen v najvišje telo evropske atletike - svet zveze - izvoljen kot član.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.