Šport
80 ogledov

Odvetnik pod prisego povedal, kaj je res

sport 25.08.11. Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany walks sport 25.08.11. Mercedes Formula One driver Michael Schumacher of Germany walks
Odvetnik Felix Damm je odločno negiral špekulacije o zdravstvenem stanju njegovega klienta Michaela Schumacherja.

Družina Schumacher je vložila tožbo proti reviji Bunte, ki je poročala, da sedemkratni svetovni prvak lahko hodi. Nemški tednik se sklicuje na neimenovan vir blizu nekdanjega dirkača F1.

''Zelo je suh, a s pomočjo terapevta že lahko hodi. Uspelo mu je narediti nekaj korakov. Tudi roko lahko spet dvigne,'' citira Bunte.

Iz tabora nekdanjega nemškega dirkača so navedbe negirali, vendar je urednica in avtorica članka Tanja May vztrajala, da so informacije korektne, točne in resnične. 

Družina Schumacher, ki vse od nesreče leta 2013 skrbno varuje Michaelovo zasebnost, je prek odvetnika sporočila, da bo proti nemški reviji vložila tožbo, saj tovrstne špekulacije niso samo neresnične, temveč tudi škodljive.

Nemški tednik se je tako znašel na zatožni klopi, na sodišču pa je že pričal Schumacherjev odvetnik Felix Damm, ki je vehementno zatrdil, da se zdravstveno stanje njegovega varovanca ni bistveno spremenilo.  ''Ne more hoditi,'' je odločno dejal Damm in dodal, da Michael ne more vstati niti s pomočjo fizioterapevta.

Družina Schumacher na sodišču išče pravico do zasebnosti, medtem ko jo javnost že dlje časa poziva, naj razkrije podrobnosti o stanju enega najuspešnejših športnikov vseh časov in se tako izogne nepotrebnim natolcevanjem. 
Družina za zdaj vztraja, da s svojimi odločitvami le sledi zgledu sedemkratnega svetovnega prvaka, ki je že pred nesrečo strogo ločeval med zasebnim in javnim življenjem.

Schumacher se je poškodoval decembra 2013 med smučanjem v francoskih Alpah. Pred dvema letoma so ga premestili v domačo oskrbo.

Po nekaterih ocenah naj bi račun za njegovo zdravljenje znašal več kot 130.000 evrov na teden.

Komentarjev 6
  • sprehajalec 23:32 19.september 2016.

    Marabunta, predlagaš Schumacherjem Rudana, kot opcijo?

  • moder 17:41 19.september 2016.

    Ne želi se vedeti iz prve roke, koliko stane zdravljenje, brez rezultatov v Sloveniji, ker številke so katastrofalne,...

  • marabunta 16:57 19.september 2016.

    brez zamere, ampak res ne vem kakšno zdravljenje stane 130.000 evrov na teden in ne daje nobenih rezultatov