Šport
15 ogledov

Odvetnik ugnal vso konkurenco

Victorino Torres (Foto: Pokerchanneleurope.com) Žurnal24 main
Po treh dneh igre je zmagovalec letošnjega Glavnega turnirja APPT Macau postal 33-letni ameriški odvetnik Victorino Torres. Slovenec Ljubiša Nedimovič izpadel že prvi dan.
Slovenec izpadel že prvi dan
Kot zanimivost lahko povemo, da se je preko spletnega satelita na turnir uvrstil tudi slovenski profesionalni pokeraš Ljubiša Nedimovič. Žal je izpadel že v prvem dnevu turnirja, saj je izgubil s parom trojk, medtem ko je njegov danski nasprotnik ujel kralja in ga izločil.

Po treh dneh, polnih zelo zanimive igre, je bil konec preteklega tedna vendarle okronan zmagovalec letošnjega Glavnega turnirja APPT Macau. Med 342 igralci, ki so turnir začeli, je bilo kar nekaj velikih imen iz sveta pokra, a prav nikomur od njih ni uspelo ustaviti 33-letnega Američana Victorina Torresa, ki je tako na koncu osvojil naslov najboljšega, lepo trofejo in okrog 416.000 $ denarne nagrade.

Pot do zmage je bila za odvetnika z otokov Severne Mariane (spadajo pod ZDA) vse prej kot lahka, saj je Victorino zadnji dan začel z drugim najmanjšim kupom žetonov, vendar je le-tega nato nadgrajeval in povečeval, dokler niso naposled prav vsi žetoni končali pred njim.

Prvi se je s finalne mize Glavnega turnirja poslovil britanski veteran Keith Hawkins, ki je dan začel z najmanj žetoni in je izpadel po enem od dvobojev s kasnejšim prvakom Torresom. Britanec je v svoji zadnji igri zarinil z {A-Clubs}{3-Clubs}, Torres pa je njegovo stavo izenačil s parom sedmic, ki je zdržal vse do konca in Hawkins se je moral posloviti kot prvi (9. mesto – 254.608 HKD).

Za Američana Alberta Kima je bil nato usoden lokalni favorit iz Hongkonga Chong Cheong, ki si je edini upal izenačiti Kimov all-in. Kim je v tej igri zarinil z {A-Clubs}{9-Clubs}, Cheong pa je njegovo stavo klical s parom osmic. Skupne karte ponovno niso spremenile razmerja moči in tudi Kim se je moral preseliti med gledalce (8. mesto – 350.100 HKD).

Na 7. mestu (445.600 HKD) je turnir končal Norvežan Kai Paulsen. Slednji je bil v prvih dveh dneh turnirja praktično neustavljiv, a nato na finalki ni potegnil niti ene prave poteze, ko pa jo je, so skupne karte nagradile nasprotnika, tako da se je Norvežan znašel v precejšnji zagati, ko je nazadnje le zarinil s {K-Spades}{7-Spades}, a naletel na Danca Drivsholma z {A-Hearts}{K-Hearts} in sanj o naslovu je bilo tudi zanj konec.

Brian Green s Kostarike, ki si je nastop na tem turnirju priigral prek spletnih kvalifikacij, je turnir končal na 6. mestu (572.900 HKD), potem ko je v igri z Dancem Drivsholmom, z {9-Spades}{8-Diamonds} v igro spravil vse svoje preostale žetone na flopu {2-Diamonds}{5-Hearts}{8-Hearts}, Danec pa je njegovo stavo z {A-Clubs}{8-Spades} gladko izenačil. Preostali skupni karti Greenu nista bili naklonjeni, tako se je Drivsholm lahko veselil nove zmage, medtem ko je Kostaričan lahko le še prevzel svojo nagrado.

V prekrasni dvorani Grand Liboa Hotel & Casino je nato zavladalo pravo zatišje, saj so igralci prestavili v nižjo prestavo in tako smo bili priča kar nekaj nezanimivim igram, dokler ni Victorino Torres ponovno postal nekoliko bolj dejaven. To ga je sicer najprej skoraj stalo izločitve, a ko se je Torres ponovno zavihtel v sedlo, so začele padati glave.

Njegova prva žrtev je postal Danec Kenny Nielsen, ki je imel le nekaj manj žetonov od Američana, vendar ga je imel ta pokritega, tako da se je Danec, potem ko je Torres z {A-Spades}{9-Clubs} ugnal njegov {A-Diamonds}{8-Diamonds}, moral posloviti (5. mesto – 700.000 HKD).

Kennyu je sledil njegov rojak Jeppe Drivsholm (4. mesto – 891.000 HKD), ki je v svojem dvoboju s Torresom vse stavil na {K-Hearts}{5-Hearts}, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj je nasprotnik v rokah držal {A-Diamonds}{7-Spades}, kar je na koncu tudi zadoščalo za Dančevo izločitev.

Ko se je že zdelo, da se bo bitka med preostalimi tremi igralci zavlekla globoko v noč, sta sledili ekspresni izločitvi, ki sta turnir končali v manj kot pol ure.

Najprej jih je dobil po nosu Novozelandec Cole Swannock (3. mesto – 1.177.600 HKD), ki je na koncu zarinil s parom dvojk, a se zaletel naravnost v Cheonga, ki je v rokah držal par asov. Rešitve za Swannocka ni bilo in tako je bilo vse pripravljeno za poslednje dejanje Glavnega turnirja.

V heads-up delu dvoboja sta se za zmago tako udarila Victorino Torres ter Chong Cheong, ki je bil praktično le še formalnost, saj je bila prednost prvega tako velika, da bi ga Cheong lahko ugnal le še s pravim malim čudežem. Do tega ni prišlo in tako je bilo vsega konec že po le treh odigranih igrah.

V zadnji igri je Cheong pred flopom višal na 125.000, Torres pa je njegovo stavo zgolj izenačil ter tako dokaj poceni videl flop {10-Hearts}{9-Spades}{J-Spades}. Američan je tu sprva čekiral, vendar se nato, ko je nasprotnik iz Hongkonga oznanil svoj all-in, ni prav nič obotavljal in je izenačil njegovo stavo. Victorino je namreč v rokah držal {8-Clubs}{7-Clubs} za spodnjo lestvico, medtem ko je Cheong, ki je v rokah držal {Q-Diamonds}{6-Clubs}, za zmago še potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart. A te ni bilo, saj sta {A-Hearts} in {7-Diamonds} povsem zgrešila Cheonga, ki se je tako na koncu moral zadovoljiti z 2. mestom in 2.088.000 HKD nagrade.

A če je bilo po zadnji razdeljeni karti razpoloženje v Cheongovem taboru bolj kot ne klavrno, je bilo prav nasprotno v taboru Američana, kjer so takoj začeli slaviti veliki uspeh svojega ljubljenca, praznovanje pa se je skoraj zagotovo zavleklo še dolgo v noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.