Šport
13 ogledov

Ofsajd, trk, avtogol v eni akciji za poraz Arsenala

Wayne Rooney EPA
Nogometaši Manchester Cityja so na domači zelenici z nekaj težavami ugnali Swansea (2:1). Chelsea je brez težav prišel do novih treh točk, v derbiju velikanov angleškega nogometa pa je Arsenal kljub premoči izgunil z Unitedom.

Arsenal je na tekmi z Manchester Unitedom sprožil 23 strelov, rdeči vragi so poizkusili dvanajstkrat. V strelih na gol je bilo razmerje v korist topničarjev 9:2, posest žoge pa 61:39, a vse skupaj ni pomagalo. Četa Louisa van Gaala je slavila v gosteh z 2:1.

Domačini so večji del prvega polčasa povsem prevladovali, a kljub številnim priložnostim niso uspeli spraviti žoge mimo fantastičnega Davida de Gee. Še najbližje zadetku je bil odlični Jack Wilshere, ki je prišel sam pred Španca, a se je sledni vrgel v pravo smer in zaustavil strel angleškega reprezentanta. Rdeči vragi so nekoliko bolje zaigrali šele ob koncu prvega polčasa, a obdobje njihove dobre igre ni dolgo trajalo.

Arsenalovci so pritisnili tudi na začetku drugega polčasa, voz pa jim je pobegnil pod breg po Wilsherovi poškodbi. Kmalu zatem je United povedal. Ob visoki žogi v peterec domačih, okroglo usnje je šlo proti Marouaneju Fellainiua, ki so mu sodniki spregledali prepovedani položaj, sta trčila Kieran Gibbs in vratar Wojciech Szczęsny. Žoga se je po njunem trku odbila do Antonia Valencie, slednji pa jo je znova poslal pred gol, kjer je zadela ležečega Gibbsa in končala v mreži gostiteljev. Szczęsny je zaradi poškodbe moral zapustiti zelenico.

Domači so nato še bolj pritisnili proti golu gostov, a so ti z nekaj sreče zdržali vse nalete, ob tvegani igri Arsenala pa je v zadnjih minutah sledil protinapad, ki ga je z edinim strelom rdečih vragov na vrata tekmeca zaključil Wayne Rooney. Nekaj upanja je navijačem na stadionu Emirates v sodnikovem podaljšku še vrnil Olivier Giroud, ki je kot rezervist zadel ob svojem povratku po poškodbi, vendar je za preobrat zmanjkalo časa.

City in Chelsea do treh točk

Na stadionu Etihad sta se v dvoboju ekip, ki sta bila pred tokratnim kolom tretja in peta na lestvici, pomerila Manchester City in Swansea. Gostje so bolje odprli tekmo, že v deveti minuti pa je po lepi podaji Nathana Dyerja preko obrame sam pred gol prišel Wilfried Bony in zadel za 0:1. Domeče zaostanek ni zmedel, že deset minut kasneje je po ostri podaju Jesusa Navasa v petercu gostov sam ostal Stevan Jovetić in iz bližine premagal Łukasza Fabiańskija

Stevan Jovetić | Avtor: EPA EPA
City je v nadaljevanju prvega polčasa želel priti do popolnega preobrata, še najbližje zadetku pa je bil Gaël Clichy, ki je z bombo od daleč zatresel okvir gostujočih vrat. Pritisk domačih se je naposled obrestoval v 62. minuti, ko je po lepi kombinaciji s Fernandinhom, Brazilec je podal s peto, v kazenski prostor prodrl Yaya Touré in zadel za končnih 2:1. To je bila šele druga zmaga Cityja na zadnjih sedmih tekmah.

V precej boljši formi je seveda Chelsea, ki je tudi tokrat rutinirano prišel do treh točk, modri pa so proti WBA postavili tudi klubski rekord, saj še nikoli prej niso ligaško sezono odprli z 12 tekmami brez poraza. Poseben dosežek je uspel tudi Diegu Costi, ki je postal po Micku Quinnu in Papissu Cisseju šele tretji igralec z več kot desetimi goli na prvih 10 tekmah v Premier League. Brazilec s španskim potnim listom je bil tokrat uspešen v 11. minuti, končni izid dvoboja pa je že v 25. minuti postavil Belgijec Eden Hazard. Vsi dvomi o zmagovalcu so bili rešeni ob rdečemu kartonu, ki ga je zaradi starta z dvema nogama dobil gostujoči igralec Claudio Yacob. To je bila 50. tekma Joseja Mourinha v Premier League po vrnitvi na klop Chelseaja.

Premier League, 12. kolo:

Chelsea : WBA  2:0 (2:0)
Costa 11., Hazard 25.

Everton : West Ham  2:1 (1:0)
Lukaku 26., Osman 73.; Zárate 56.

Leicester : Sunderland  0:0

Newcastle : QPR  1:0 (0:0)
Sissoko 78.

Manchester City : Swansea City  2:1 (1:19
Jovetić 19., Toure 62.; Bony 9.

Stoke City : Burnley  1:2 (1:2)
Walters 32.; Ings 12., 13.

Arsenal : Manchester United  1:2 (0:0)
Giroud 90.; Gibbs 56./ag, rooney 85.

Crystal Palace : Liverpool  3:1 (1:1)
Gayle 17., Ledley 78., Jedinak 81.; Lambert 2. 

Hull City : Tottenham  1:2 (1:0)
Livermore 8.; Kane 61., Eriksen 90. 

Ponedeljek:
Aston Villa - Southampton

Lestvica:
1. Chelsea 32 točk
2. Southampton 25 (-1)
3. Manchester City 24
4. Manchester United 19
5. Newcastle 19
6. West Ham 18
7. Swansea 18
8. Arsenal 17
9. Everton 17
10. Tottenham 17
11. Stoke City 15
12. Liverpool 14
13. WBA 13
14. Sunderland 13
15. Crystal Palace 12
16. Hull City 11 (-1)
17. Aston Villa 11 (-1)
18. Leicester City 10
19. Burnley 10
20. QPR 8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.