Šport
17 ogledov

Ogenj zmajev stalil jeseniško železo

Olimpija, hokej, mustonen Žurnal24 main
Na 433. večnem derbiju, ki je potekal v sklopu 26. kola Lige Ebel, so domači hokejisti Olimpije v Hali Tivoli premagali Jeseničane kar s 6:2. Zmaji so gospodarili od začetne do zadnje minute in zasluženo slavili!

Prve prednosti z igralcem več sicer niso izkoristili ne zeleni ne rdeči, pri slednjih je imel Marc Cavoise lepšo priložnost od igri z igralcem manj, a je njegov prodor ustavil vratar Jan Chabera, nato pa so pritisnili Ljubljančani. Drugo razmerje 5-4 pa je Olimpiji prineslo uspeh že po 11 sekundah. Na bližnji vratnici je s strelom iz zapestja Boštjan Goličič prvič ugnal Jakka Soumalainena. Že minuto pozneje bi lahko Žiga Jeglič izenačil s strelom z enega metra, a je Chabera strel spretno ubranil. Tudi poskus Cavoiseja je postal plen domačega vratarja, nato pa je sledil bliskovit prodor Tomija Mustonena in na semaforju je pisalo 2:0. Premoč domačih bi lahko izkoristila še Žiga Pance in Jeffrey Tory, ostalo pa je pri dveh golih prednost. Pri gostih pa se je Klemen Pretnar povsem sam znašel pred vrati domačih, vendar slabo zadel plošček.

Ne moremo biti zadovoljni z našo igro, domačini so iz protinapadov vedno hodili 3 na 3 oz. 2 na 1, tako pa zagotovo ne moremo zmagati. Po reprezentančnem premoru nismo našli prave forme, prave samozavesti.
Žiga Jeglič

Druga tretjina je bila povsem v znamenju zeleno-belih, česar ni spremenil niti zadetek Jeseničanov ob koncu. Že na začetku sta zapretila Hughes in Anže Ropert, v 25. minuti pa je bilo vodstvo že izdatnejše. Domači so imeli dobro minuto in pol dva igralca več na ledu, takšno prednost pa so izkoristili z uigrano akcijo in zadetkom Šachla. Dve minuti pozneje je bil plošček spet v jeseniški mreži, vendar sodnik zadetka - domači so plošček nekako zbezali prek golove črte - po ogledu posnetka ni priznal. Takrat so gostje tudi zamenjali vratarja, namesto Soumalainena je v vrata zadrsal Mitch O'Keefe. A tudi menjava ni pomagala: na polovici tekme so imeli Ljubljančani spet igralca več in spet so zadeli v polno. Tokrat je bil strelec Kevin Kantee, ki je po prvem strelu prišel do svojega odbitega ploščka in v drugo zadel. Nato so do sape in gola prišli tudi rdeči. Najprej je Robert Sabolič ob številčni prednosti zgrešil prazna vrata, plošček pa je prišel do Mitje Robarja, ki ga je potisnil za hrbet Chabere. Tik pred koncem pa je prodor Hughesa in njegovo natančno podajo z zadetkom za 5:1 kronal Mustonen.

V zadnjem delu so domači le dokončali delo. Jeseničani so se sicer ubranili ljubljanske številčne prednosti, a v 46. minuti dobili gol ob izenačenih močeh. Za golom je bil Ropret in natančno podal, Matej Hočevar pa je plošček le potisnil v mrežo. Jeseničani so zatem dosegli svoj drugi gol, natančen je bil Jeglič, toda zadetek ni bistveno spremenil razmerja moči. V zadnjih minutah je ritem derbija padel, domači so brez težav obdržali visoko vodstvo, gostje pa niso bili nevarni za preobrat in prestižna zmaga na slovenskem obračunu je ostala v Tivoliju.

Po tekmi je Jeseničan Žiga Jeglič razočarano razlagal: ''Ne moremo biti zadovoljni z našo igro, domačini so iz protinapadov vedno hodili 3 na 2 oz. 2 na 1, tako pa zagotovo ne moremo zmagati. Po reprezentančnem premoru nismo našli prave forme, prave samozavesti.''

Liga Ebel, 26. kolo:

Lestvica:
1. KAC 47 točk
2. RB Salzburg 35
3. Vienna 35
4. VSV Beljak 29
5. Medveščak Z26
6. Graz 99ers 26
7. Olimpija 24
8. Linz 23
9. Sapa Fehervar 22
10. Jesenice 20

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 6:2 (2:0, 3;1,1:1)
Goličič (8), Mustonen (12, 40), Sachl (25), Kantte (31), Hočevar (46); Robar (36), Jeglič (48)

KAC Celovec : Vienna Capitals 3:4 (0:0, 1:1, 2:2)*
*po podaljšku

Liwest Linz : Red Bull Salzburg 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

VSV Beljak : Graz 99ers 4:3 (1:0, 3:0, 0:3)

SAPA Fehervar
: Medveščak Zagreb 4:3 (1:2, 0:1, 3:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.