Šport
13 ogledov

Ogier: "Sezona še ni odpisana"

Sebastien Loeb
1/16
Žurnal24 main
Sebastien Ogier je v Mehiki dokazoval, da ima prav toliko možnosti za naslov kot veliki Sebastien Loeb, a nato odstopil. Zdaj visoko zaostaja, a pravi: "Ne, sezona še ni odpisana! To je šele začetek."

Reli Mehika je potrdil sloves enega najbolj spektakularnih v vsej sezoni: superhitri brzinci, zelo dolgi skoki, ogromno glasnih navijačev (tako sredi ničesar v puščavskem Guanajuatu, še posebej pa na superspecialnih ulicah Leona) in tesna bitka za zmago. No, tesna je bila do 20. od skupno 22 hitrostnih preizkušenj. V petek in soboto sta se dirkača tovarniškega Citroëna (Sebastien Loeb in Sebastien Ogier) vseskozi izmenjavala v vodstvu. Zadnji dan relija je z 10 sekundami prednosti v vodstvu začel mladi Ogier, veteran Loeb je namreč zamudil na start enega od sobotnih brzincev in dobil nekaj kazenskega pribitka. "Hiter je, zelo hiter. A saj sem vedel, da bo," je razlagal Loeb, potem ko je postalo jasno, da bo njegov naslednik to sezono tudi njegov največji tekmec za naslov prvaka.

A bitke za zmago v Guanajuatu je bilo v nedeljo hitro konec: Ogier je na prvem nedeljskem brzincu zletel s proge in tako zelo poškodoval dirkalnik, da ni mogel nadaljevati in zmaga je bila Loebova. Težko pričakovani power stage tako ni več odločal o skupni zmagi, temveč le še o dodatnih točkah: z zmago je tri dobil Mikko Hirvonen (Ford).

Skupni seštevek po dveh od 13 relijev:
1. M. Hirvonen 46 točk
2. S. Loeb 37
3. J.-M. Latvala 31
4. M. Östberg 28
5. P. Solberg 23
6. S. Ogier 15

"Jasno je, da nisem srečen, da je tako hiter. Ni lepo, če moraš preganjati ekipnega kolega. A to je pač moja služba. Borim se za naslov prvaka in zato sem moral nanj pritiskati do konca," je po Ogierjevem odstopu dejal Loeb. "Tako izenačena sva bila, da sem moral dirkati na limitu. Imel sem dober ritem, v avtu sem se dobro počutil, a tako pač je: ena napaka in je konec. Tak je zakon v reliju," se je poskušal sprijazniti Ogier, ki po četrtem mestu na Švedskem in odstopu v Mehiki v skupnem seštevku na šestem mestu za še naprej vodilnim Hirvonenom zaostaja že 31 točk. "Ja, izgubil sem veliko točk, a sezona je še zelo dolga. Zdaj bom imel vsaj dobro startno mesto za naslednji makadamski reli. Ne, sezona zagotovo še ni odpisana! To je šele začetek. Zdaj vemo, da smo zelo hitri, treba bo le še končevati dirke in osvajati točke." Sezona se bo nadaljevala zadnji vikend v marcu z relijem na Portugalskem.

Najbolj spektakularno nesrečo na reliju Mehika je doživel Petter Solberg (Citroën). Malo je manjkalo in lahko bi se usodno končalo za nekaj gledalcev. Poglejte jo v dodanem videu (pa tudi Solbergovo prvi izjavo po tem).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.