Šport
43 ogledov

Ognjena drama v Renaultovem paddocku

kevin magnussen EPA
Med prvim prostim treningom na dirkališču v Sepangu je nepričakovano zagorel Renaultov dirkalnik Kevina Magnussona.

Dirkači formule 1 so zbrani v Maleziji, kjer bo v nedeljo na sporedu 16. dirka letošnje sezone. Na prvih merjenjih moči sta se najbolje odrezala dirkača srebrne puščice.

Prvi prosti trening je zaznamoval goreč dirkalnik Kevina Magnussena, ki so ga med vračanjem v garažo zajeli ognjeni zublji.

Danski dirkač je hitro reagiral in izskočil iz vozila. Renaultovi mehaniki so ogenj pogasili in nemudoma začeli z izčrpavanjem goriva.

Do vžiga naj bi prišlo zaradi puščanja goriva, so sporočili predstavniki francoske ekipe, ki letos po dolgem času spet nastopa v vlogi konstruktorja.

''Pri zračniku je puščalo gorivo. Rezervoar je bil poln in prezkušali smo nekatere eksperimentalne dele za Mehiko. Očitno je bil rezervoar pod prevelikim pritiskom. Pregledujemo, kaj se je zgodilo,'' je sporočil Renault.

Prosti trening je bil začasno prekinjen, Magnussen pa se v nadaljevanju ni vrnil na stezo. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.