Šport
17 ogledov

Ogrevanje za Nemčijo

Aleš Pajovič je že na Rogli, Vid Kavtičnik pa bo zaradi derbija zamudil. © Actio Žurnal24 main
V sredo so se začele kvalifikacije za EP 2010. Prvega tekmeca Izrael je Slovenija odpravila z osmimi goli naskoka. Miro Požun je s tem zadovoljen, a opozarja, da bo v nedeljo veliko težje.
 

Preberite še ...

Slovenci razbili Izraelce
Vid vidi možnost za dve zmagi

Slovenski rokometaši se iz Izraela vračajo z zmago in uspehom, ki gotovo ni bil priborjen na tako lahek način, kot se zdi. Nad varovanci Mira Požuna je visel demoklejev meč, o odsotnih igralcih pa sploh ne bomo izgubljali besed. Nadomestili so jih nekateri mlajši, ki niso najbolj navdušili, še manj pa razočarali. Izpostavimo lahko učinek Davida Koražije , ki je na levem krilu igral, kot da bi imel za sabo že stotero reprezentančnih nastopov. Slovenci so prikazali bojevito igro, vračanje v obrambo je bilo zgledno, večji del odgovornosti pa so prevzeli bolj izkušeni. Največ Aleš Pajovič , ki je domačo obrambo razoroževal s streli iz skoka, in David Špiler , ki je izvajal svoje značilne prodore. Zdi se, da se je kamen od srca odvalil tudi selektorju.

David Špiler je uspešno poveljeval slovenski igri. © Boštjan Tacol

 
"Izjemno sem zadovoljen z zanesljivo in visoko zmago. Čeprav Izraelci ne sodijo v evropski vrh, je nisem pričakoval, ker so nas januarja že namučili,“ je povedal Miro Požun, ki ni želel izpostaviti nobenega posameznika, zaveda pa se tudi pomanjkljivosti svoje ekipe, ki jih bo do tekme z Nemčijo treba vsaj omejiti. Kdo od "ranjencev“ bo pripravljen za nedeljsko tekmo v Zlatorogu? "Zorman že trenira in bo morda v nedeljo zaigral. Kavaš je odpadel, za Kozlino pa bomo videli tik pred zdajci.“ Oslabljeni bodo tudi Nemci. Je to slovenska priložnost? "Kljub težavam imajo Nemci kakovostno ekipo, dolgo klop in veliko izkušenj. Mogoče ne bo zvenečih imen, a zato ne bodo nič slabši in nam ne bo nič lažje,“ trezno in zrelo razmišlja Požun.

 
 

Razlika v kakovosti je bila tako očitna samo zato, ker je Slovenija igrala dobro.

Tomaž Jeršič

 
Za njegov pogled na odigrano in prihajajočo tekmo smo poprosili tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta in dolgoletno celjsko levo krilo Tomaža Jeršiča . "Pomembno je, da so fantje šli v tekmo maksimalno in da tekmeca niso podcenjevali. Če bi ga, bi imeli veliko težje delo. Izrael je, če bi ga ocenjevali po tej tekmi, res za razred slabša reprezentanca, ampak razlika v kakovosti je bila tako očitna samo zato, ker je Slovenija igrala dobro,“ je stvaren Jeršič, ki se zaveda, da bo treba za morebitni uspeh z Nemci igro dvigniti na še precej višjo raven. " Ta tekma bo nekaj povsem drugega. Tempo bo hitrejši, več bo naboja. Proti Izraelcem je bila razlika prevelika, da bi rokometaši iz sebe iztisnili zadnje atome moči, proti Nemcem jih bodo. Mislim, da je naša prva postava enakovredna nemški, vendar imamo mi krajšo klop. Ampak če bo Zlatorog poln, bomo tudi zmagali.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.