Šport
17 ogledov

Ogromna irska skulptura – iz žetonov!

Pred hotelom v Dublinu je zrasel rekordno visok "žetonski stolp". (Foto: Pokerne Žurnal24 main
V svetu pokra so raznorazne zgradbe, skulpture in umetnine, ki jih iz žetonov sestavljajo igralci, nekaj povsem običajnega, čeprav jih vodstvo turnirjev navadno ne vidi preveč rado.

A temu vsaj na Irskem ni tako, saj so organizatorji prvenstva Irish Winter Festival celo organizirali gradnjo največje strukture iz žetonov, s katero so se nazadnje tudi prebili v Guinnessovo knjigo rekordov.

Dejstvo, da je pretekli teden irska prestolnica gostila prvenstvo PaddyPowerPoker.com Irish Winter Festival, verjetno ni nobena novost, saj smo po zaslugi Tomaža Kogovška tudi sami podrobno spremljali dogajanje na prvenstvu, verjetno pa marsikdo med vami ni vedel, da so v sklopu prvenstva člani ekipe Paddy Power Poker, naskakovali tudi vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

V nasprotju z drugimi predstavniki naše skupnosti pa tega niso poskušali doseči z ekstremnim hujšanjem ali pa morda vzdržljivostnim igranjem pokra, temveč so se poskušali prebiti v knjigo rekordov z najvišjo postavljeno strukturo iz igralnih žetonov.

Pred nekaj dnevi se je njihova petčlanska ekipa lotila podviga in že po nekaj urah so bili sadovi njihovega dela jasno vidni, čeprav je bilo nato potrebnih še skorajda 70 ur, da so dokončali svoj stolp iz žetonov. Po 72 urah dela je sredi dvorane hotela Burlington vendarle ponosno stal kar 3 metre visok in okrog pol metra širok stolp rekorder, katerega so člani ekipe sestavili iz kar neverjetnih 75 tisoč igralnih žetonov!

Predstavnik ekipe je po koncu gradnje povedal: "Tekom gradnje smo se srečevali tudi z nekaj težavami, večkrat se je cela konstrukcija nevarno stresla, enkrat pa se nam je celo popolnoma porušila, a se nismo predali in smo enostavno začeli še enkrat od začetka. Na koncu je bil ves naš trud tudi poplačan, saj bomo v zameno deležni časti vpisa v Guinnessovo knjigo rekordov!"

Po opravljenih vseh meritvah in slikanjih je bil rekord tudi uradno zabeležen in poslan na sedež Guinnessove knjigo rekordov, kjer bodo dokončno odločili, ali bo rekord priznan ali ne, a ne glede na to, kako razsodi njihova komisija, si dosežek ekipe Paddy Power Pokra zasluži vse čestitke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.