Šport
42 ogledov

OI v Riu: Na podelitvah brez tradicionalnih šopkov

OI Rio EPA
Ste opazili, da na podelitvah medalj na letošnji olimpijadi nekaj manjka? Prejemniki odličij na zmagovalnih stopnicah v Riu ne dobijo cvetja.

Namesto tradicionalnih šopkov ob prejemu medalje, športniki na letošnji olimpijadi prejmejo malo skulpturo z logom letošnjih olimpijskih iger.

Rože so metali proč

"Rože niso nekaj trajnega," pravi producentka slovesnosti ob podelitvah medalj Christy Nicolay, ki dela na že devetih olimpijskih igrah. “Dajali smo jih atletom in zelo pogosto so jih vrgli proč."

Beth Lula, direktorica oorganizacijskega odbora pravi, da je skulptura trajen spomin na Brazilijo. "Lahko jih bodo pokazali svojim vnukom."

Jolanda Čeplak | Avtor: EPA EPA
Glede slovesnosti podelitve medalj veljajo stroga pravila, ki jih je v protokolu določil olimpijski komite, kljub temu pa imajo gostitelji nekaj možnosti, da vključijo tudi svoje ideje. Na olimpijskih igrah v Atenah so tako dobitnike medalj okronali še z venci iz lovorja.

Različni športi, različna glasba

Druga sprememba na letošnji olimpijadi je sprememba v glasbeni kulisi: Gostitelji so namreč pripravili tri različne melodije in jih uporabljajo glede na kategorijo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Harrison 07:23 16.avgust 2016.

    Tisti, ki stoji na odru za zmagovalce, dobi kolajno. Torej že ima nekaj, kar bo lahko kasneje pokazal tudi svojim vnukom. Le zakaj je potrebna še skulptura?