Šport
22 ogledov

Đoković: Armstrong je sramota za šport!

Novak Đoković EPA
Srbski tenisač je po intervjuju z Armstrongom dejal, da je ta sramota za šport.

Novinarji so Novaka Đokovića na odprtem teniškem prvenstvu Melbourna povprašali tudi o primeru Armstrong. Prva teniška violina ni izbiral besed in je bil zelo oster do Armstronga, ki je priznal goljufanje ter uporabo nedovoljenih sredstev in metod za povečevanje športne vzdržljivosti: "Proti njemu so imeli na stotine dokazov, zato mislim, da je velika sramota, da je lahko deloval v športu. Pomagal si je z goljufijo, goljufal je vse po vrsti s svojo karierno in življenjsko zgodbo. Mislim, da bi mu morali odvzeti prav vse lovorike, ki jih je osvojil. To, kar je počel, ni pošteno, ni pošteno do drugih športnikov. To nikakor ne more biti način za doseganje uspehov v športu. Zato sem prepričan, da bi moral plačati za vse laži, ki jih je trosil v vseh teh letih."

Odziv na intervju

Odzvali so se tudi v Mednarodni kolesarski zvezi, ki je bila po izbruhu škandala tarča očitkov, da je prikrivala škandal in ni ukrepala dovolj ostro ter dovolj zgodaj. Predsednik zveze Pat McQuaid je pozdravil Armstrongovo priznanje: "Odločitev, da se je soočil s preteklostjo, je pomemben korak na dolgi poti do ponovne vzpostavitve zaupanja v kolesarstvu in športu. Potrdil je, da ni bilo nikakršne zarote ali dogovora med njim in Uci." Mednarodna zveza je sicer ustanovila posebno neodvisno komisijo, ki bo preiskala svojo vlogo v tem škandalu.

"Priznal, da je bila kolesarska pot zgrajena na laži"

Prvi mož ameriške protidopinške agencije Travis Tygart, ki je sprožila postopke proti Armstrongu in dosegla, da so mu odvzeli vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca na dirki po Franciji, je pozdravil Armstrongovo izpoved, vendar pa bo moral narediti še veliko več. "Lance Armstrong je nocoj končno priznal, da je bila njegova kolesarska tekmovalna pot zgrajena na podlagi laži in močnih doz dopinga. Njegovo priznanje je majhen korak v pravi smeri. Seveda pa bo moral, če je res iskren v svoji želji, popraviti pretekle napake in pričati pod prisego o celotnem obsegu dopinških prekrškov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.