Šport
18 ogledov

Đoković bo nosil srbsko zastavo

Djoković Đokovič Kavčič OP Francije Roland Garros drugi krog Reuters
Teniški zvezdnik Novak Đoković bo nosil srbsko zastavo na odprtju olimpijskih iger v Londonu, je poročala agencija Beta. "Vsi smo že zelo vznemirjeni zaradi OI, ki so veličasten športni dogodek. Ni treba posebej poudarjati, kako velika čast me je doletela, ker bom nosil srbsko zastavo," je dejal prvi teniški igralec sveta.

Najboljši teniški igralec lanske sezone in prvi igralec sveta Novak Đoković bo na olimpijskih igrah v Londonu nosil zastavo Srbije. Petindvajsetletnik je izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da ga je doletela takšna čast, ki jo je sprejel brez obotavljanja.

Glede na pretekle rezultate Đokovića pa odločitev Srbije nikakor ni presenetljiva. Srb je v lanski sezoni osvojil tri turnirje za grand slam, v letošnji pa je slavil še na OP Avstralije in na Roland Garrosu poskuša postati šele prvi igralec po Rodu Laverju, ki mu je uspelo osvojiti štiri zaporedne turnirje za grand slam.

Najboljši srbski športnik pa med svojim časom v Londonu ne bo bival v olimpijski vasici, saj bo s tem manj časa preživel v prometnih konicah. Kljub temu si bo poskusil ogledati čim več ostalih športnih dogodkov in se obenem družiti s svetovno znanimi športniki.

"Počutim se neverjetno. Spomnim se otvoritvene slovesnosti v Pekingu in kako neverjetno je bilo biti del tega pred sto tisoč ljudmi in milijoni, ki gledajo doma. Samo misel na to, da bom nosil zastavo, mi ogromno pomeni," je povedal Nole. "Seveda bomo šli tudi v vasico, da bomo doživeli to atmosfero. Bistvo olimpijskih iger je prav vasica, kjer se športniki lahko družijo med seboj," je dodal prvi igralec sveta.

Đoković se je tako pridružil Rafaelu Nadalu, ki bo nosil špansko zastavo. Roger Federer naj bi prav tako že tretjič opravljal nalogo nosilca zastave za Švico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.