Šport
18 ogledov

Đoković do jubilejne 50. turnirske zmage

novak đoković EPA
Srb Novak Đoković v moški in Romunka Simona Halep v ženski konkurenci sta zmagovalca teniškega turnirja ATP in WTA v Indian Wellsu z nagradnim skladom 5,38 milijona dolarjev.

Prvi nosilec Đoković je v finalu odpravil Švicarja Rogerja Federerja s 6:3, 6:7 (5) in 6:2, tretjepostavljena Halepova pa z 2:6, 7:5 in 6:4 Srbkinjo Jeleno Janković.

Đoković je tako ubranil zmago na turnirju in dosegel svoj 50. turnirski naslov, s čimer je na 12. mestu večne lestvice prehitel svojega trenerja Borisa Beckerja. "Pokal je zelo težak," je po zmagi dejal 27-letni Srb, ki je v Indian Wellsu zmagal že v letih 2008, 2011 in 2014, z letošnjim uspehom pa se je po številu naslovov v kalifornijski puščavi izenačil prav s Federerjem. To je bil sicer 38. medsebojni obračun Đokovića in Federerja, z 20-18 vodi Švicar.

"Mislim, da sem si zaslužil zmago, saj sem se zanjo res boril. Sem na vrhuncu kariere. Poskušal bom narediti vse, da ostanem, kjer sem, in osvojim čim več naslovov," je po dvoboju povedal Đoković.

simona halep | Avtor: EPA EPA
"Na nekaj zadnjih dvobojih sem ga premagal. Ni ravno tako, da sem proti njemu izgubil deset dvobojev zaporedoma. Veliko pa je odvisno od tega, kako servira in vrača servise. Oba ponavadi igrava v finalih in sva torej skupaj na vrhuncu forme," pa je povedal Federer, ki je imel kar 43 neizsiljenih napak.

Halepova boljša od nekdanje številke ena

Na ženskem turnirju pa je 23-letna Halepova prišla do svojega največjega naslova doslej in že tretjega v sezoni. "Ne vem, kako sem zmagala, saj nisem igrala najbolje. Toda borila sem se do konca, vsak dvoboj je bil zame zelo pomemben," je dejala Halepova in dodala: "Bila sem prepričana, da imam možnosti na tem turnirju in zato sem poskušala storiti vse, da ga osvojim."

Tridesetletna Jankovićeva je tekmico pohvalila: "Simona je bila neverjetna. Tekla je kot dva psa, levo in desno, skoraj tri ure. Na koncu nisem več zdržala. Je mlajša in na koncu je bila boljša."

ATP Masters 1000, Indian Wells, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Roger Federer (Švi/2) 6:3, 6:7 (5), 6:2

Premier Mandatory, Indian Wells, finale:

Simona Halep (Rom/3) : Jelena Janković (Srb/18) 2:6, 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.