Šport
23 ogledov

Đoković ekspresno v finale

op avstralije melbourne đoković ferrer polfinale EPA
V moški finale uvodnega teniškega grand slama sezone v Melbournu se je kot prvi prebil branilec in prvi nosilec Srb Novak Djoković, ki je zlahka premagal četrtega nosilca Španca Davida Ferrerja.

Novak Đoković je v prvem moškem polfinalu na OP Avstralije brez težav premagal Španca Davida Ferrerja s 6:2, 6:2 in 6:1. Dvoboj je trajal le uro in 29 minut, nasprotnika v finalu pa bo Srb dobil po jutrišnjem obračunu med Rogerjem Federerjem in Andyjem Murrayjem.

op avstralije melbourne đoković ferrer polfinale | Avtor: EPA EPA
Ne glede na zmagovalca dvoboja bo imel ta z Đokovićem težko delo, saj bo imel srbski igralec dan počitka več, obenem pa je po polfinalu dejal: "To je bil eden najboljših nastopov v moji karieri. A to je polfinale turnirja za grand slam. Na koncu je bilo težko, imel sem veliko prednost, a nisem mu smel dovoliti, da doseže preveč točk, saj je Ferrer mentalno zelo močan."

"Nole" je izkoristil vseh sedem žog za odvzem servisa, Ferrer si ni priboril niti ene. Ob tem je Đoković dosegel 30 "winnerjev" in storil 16 neizsiljenih napak, Španec pa je dosegel le 11 "winnerjev" in storil kar 32 neizsiljenih napak.

OP Avstralije, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:2, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.