Šport
49 ogledov

Đoković in Nadal brez boja do finala

novak đoković EPA
Srbski tenisač Novak Đoković in Španec Rafael Nadal sta finalista masters turnirja v Miamiju.

Novak Đoković in Rafael Nadal sta na teniškem mastersu ATP v Miamiju z nagradnim skladom 5,65 milijona dolarjev napredoval v finale, ne da bi sploh vzela lopar v roke. Đokovićev polfinalni tekmec Japonec Kei Nišikori, ki je v četrtfinalu izločil Švicarja Rogerja Federerja, je namreč odpovedal nastop zaradi poškodbe dimeljske mišice, Nadalov nasprotnik Čeh Tomaš Berdych pa je dvoboj predal zaradi bolezni. 

To je bilo za drugega nosilca turnirja Đokovića še drugo napredovanje brez boja na jugu Floride, potem ko je minuli teden dvoboj 3. kroga prav tako zaradi poškodbe dimelj odpovedal Nemec Florian Mayer.

Srbski zvezdnik, ki je doslej že trikrat osvojil masters v Miamiju, se je do nedeljskega finala prebil z le šestimi odigranimi nizi. Nadal, prvi igralec sveta, bi moral igrati s sedmim nosilcem Čehom Tomašem Berdychem. Slednji pa je sporočil, da zaradi vnetja sluznice želodca in črevesja ne more igrati.

V finalu bosta tako igrala prvi in drugi igralec sveta, kar bo že štirideseti medsebojni dvoboj Nadala in Đokovića na turnirjih ATP. Z 22:17 vodi Španec, ki pa doslej še ni osvojil turnirja v Miamiju. Đoković je eno od treh turnirskih zmag dosegel leta 2011, ko je v finalu po treh nizih ugnal Nadala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.