Šport
55 ogledov

Đoković in Williamsova najboljša letos

Djoković Đoković Berdych Davisov pokal finale Beograd EPA
Mednarodna teniška zveza ITF je danes sporočila, da sta najboljša teniška igralca v letu 2013 Srb Novak Đoković in Američanka Serena Williams. Đoković je laskavi naslov prejel tretjič zapored, Williamsova pa je bila igralka leta štirikrat.

Letos je Đoković zmagal na 74 dvobojih in igral v finalu Wimbledona in US Opna ter v polfinalu odprtega prvenstva Francije. Do finala se je z reprezentanco Srbije zavihtel tudi v Davisovem pokalu. Prav to je bilo odločilno v tesnem izboru za najboljšega, kjer je za nagrado konkuriral tudi Španec Rafael Nadal, a so prevagali prav uspehi Đokovića v Davisovem pokalu. 

"Čast mi je, da so me za najboljšega igralca ITF izbrali že tretje leto zapored. Imel sem enkratno sezono in leto sem končal na zelo visoki ravni. To bo dobra osnova za leto 2014," je za spletno stran ITF povedal Đoković.

Še kanček boljša je bila v letu 2013 Williamsova, ki je dobila 78 od svojih 82 tekem, zmagala pa je na 11 turnirjih, tudi v Parizu in New Yorku. V konkurenci dvojic sta bila še 10. v 11 letih najboljša Američana Mike in Bob Bryan, med ženskami pa Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci. Igralci bodo nagrade za najboljše uradno prejeli 3. junija prihodnje leto na prireditvi ob odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.