Šport
14 ogledov

Đoković lahko že odide na dopust

Novak Djoković EPA
Potem ko je Rafael Nadal izpadel že v osmini finala mastersa v Šanghaju, je postalo jasno, da bo Novak Đoković konec leta zagotovo dočakal na prvem mestu lestvice ATP. Srb si torej že lahko privošči zaslužene počitnice.

Novak Đoković, za katerim je najboljša sezona v karieri, bo številko ena na vrhu moške svetovne teniške jakostne lestvice ATP ohranil do konca leta ter tako postal prvi Srb, ki bo na teniškem prestolu ob koncu leta. Še zadnja negotovost je odpadla, potem ko je Rafael Nadal izpadel že v osmini finala mastersa v Šanghaju.

Španski teniški igralec se ni prebil v četrtfinale mastersa v Šanghaju. Drugega igralca na lestvici ATP in prvega nosilca turnirja z nagradnim skladom 3,24 milijona ameriških dolarjev je izločil Nemec Florian Mayer, ki je zmagal s 7:6 (5) in 6:3.

Tako je postala jasno, da bo letošnja sezona v celoti v znamenju najboljšega srbskega teniškega igralca vseh časov. Prvič po sedmih letih se bo zgodilo, da ob koncu sezone na vrhu razpredelnice ne bosta kraljevala Nadal ali Švicar Roger Federer.

Đoković, ki je letos zmagal na treh od štirih turnirjev za grand slam, je 16. igralec, ki bo ob koncu na vrhu lestvice od njene uvedbe leta 1973. Teniški prestol sicer že osmo leto zapored ostaja v rokah igralcev s stare celine, kar je nov rekord.

Đoković se je na prvo mesto teniške lestvice zavihtel po zmagoslavju v Wimbledonu in se je kot prvi igralec iz Srbije povzpel na teniški prestol. Štiriindvajsetletni igralec je v tej sezoni vpisal kar 64 zmag in le tri poraze ter vpisal deset turnirskih zmag. Letos namerava nastopiti še na turnirju v Baslu, zadnjemu letošnjemu mastersu serije 1000 v Parizu in na zaključnem turnirju najboljših tenisačev v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.