Šport
21 ogledov

Đoković prvi polfinalist

Novak Đoković EPA
Tretji dan moškega zaključnega teniškega turnirja v londonski dvorani O2 sta bila znova na sporedu dvoboja v skupini Ivan Lendl.

Prvi polfinalist 7,5 milijonov dolarjev vrednega turnirja je Novak Đoković. Drugopostavljeni Srb je pozno sinoči po nekaj težavah le premagal Miloša Raonića, v dveh podaljšanih nizih je bil po dveh urah in 14 minutah na koncu boljši s 7:6(6) in 7:6(5) ter je s tem kot zmagovalec skupine zanesljivi polfinalist.

"Če je bilo kaj pomembno, je bilo danes preprosto ostati zraven, na žogi. Verjel sem, da bom dobil svoje priložnosti in to se je uresničilo. Ko sem prvi niz dobil po podaljšani igri, mi je to dalo krila, nato sem zaigral še bolje. A vseskozi sta naju ločili le točka, dve, dvoboj bi se lahko obrnil tudi drugače," je po dvoboju dejal Đoković, ki je tako dobil že osmi medsebojni dvoboj z Raonićem.

V prvem sinočnjem dvoboju je osmopostavljeni Dominic Thiem šestega nosilca Gaela Monfilsa premagal s 6:3, 1:6 in 6:4. Thiem se bo zdaj v četrtek v nadaljevanju pomeril z Raonićem, zmagovalec se bo skupaj z Đokovićem prebil v polfinale, kjer se bo pomeril z zmagovalcem skupine John McEnroe.

ATP, masters:

SKUPINA LENDL, 2. KOLO:
Dominic Thiem (Avt/8) - Gael Monfils (Fra/6) 6:3, 1:6, 6:4
Novak Đoković (Srb/2) - Miloš Raonić (Kan/4) 7:6(6), 7:6(5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.