Šport
45 ogledov

Đoković se je mučil, Nadal rušilno

Novak Đoković OP Francije EPA
V moški posamični konkurenci je znana polovica udeležencev osmine finala, dokončanih je tudi sedem dvobojev v ženski konkurenci tretjega kroga.

Branilec naslova na odprtem teniškega prvenstvu Francije v Parizu Srb Novak Đoković, drugi nosilec, je v tretjem krogu šele po petih nizih na koncu ugnal Argentinca Diega Schwartzmana s 5:7, 6:3, 3:6, 6:1 in 6:1 ter se po treh urah in 19 minutah boja uvrstil v osmino finala.

Đokovića, ki se je v dvoboju z Argentincem precej namučil, v naslednji partiji čaka zmagovalec dvoboja med Francozom Lucasom Pouillejem in Špancem Albertom Ramosom Vinolasom.

Đoković je v partiji s Schwartzmanom po treh nizih že zaostajal, nato pa pripravil velik preobrat in v zadnjih dveh skupaj izgubil le dve igri. V petem nizu je pri zaostanku z 1:4 Argentinec zahteval zdravniški premor, med katerim so mu zmasirali boleč hrbet.

"Trenutno delo z Đokovićem opravljam v svojem prostem času in na svoje stroške. Želim mu kot trener pomagati, da bo znova prišel v svojo staro formo," je sodelovanje z srbskim zvezdnikom, ki se je začelo tik pred OP Francije, pojasnil nekdanji ameriški zvezdnik Andre Agassi, zmagovalec osmih turnirjev za veliki slam. O pogojih za nadaljevanje sodelovanja se bosta dogovorila po Roland Garrosu, ki ga je Agassi dobil leta 1999.

Nadal oddal le eno igro

Španec Rafael Nadal pa se je v velikem slogu ter z zgolj eno izgubljeno igro prebil v osmino finala; "kralj peska" in devetkratni zmagovalec pariškega grand slama je dotolkel Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6:0, 6:1 in 6:0 in se bo v naslednjem krogu pomeril z rojakom Robertom Bautisto Agutom. Le malo mu je manjkalo, da bi šele kot šesti igralec v odprti dobi teniških turnirjev v Parizu premagal tekmeca s "kravato", torej brez izgubljene igre.

"To je bila zame izjemna tekma, verjetno se strinjate? Jutri, ob 8.45 zvečer, pa je jasno, kje bom. Pred televizijo bom podpiralo svoje moštvo, in upam, da bo Real Madrid ponovno zmagal v finalu Lige prvakov," je del svojega urnika izpostavil Nadal.

Poleg Nadala, sicer četrtega nosilca turnirja z nagradnim skladom 36 milijonov evrov, so se v moški konkurenci v osmino finala prebili še najboljši Avstrijec Dominic Thiem, ki je edini v tej sezoni na pesku premagal Nadala, Kanadčan Miloš Raonić, Španca Roberto Bautista Agut in Pablo Carreno ter Argentinec Horacio Zeballos.

Od francoskega turnirja sta se poslovila Belgijec David Goffin (10. nosilec) in Bolgar Grigor Dimitrov (11. nosilec). Prvi je dvoboj predal zaradi poškodbe, gleženj si je zvil, ko je stopil na rolo pregrinjala za igrišče v primeru dežja, drugega pa je v treh nizih ukanil Carreno.

Muguruza zaključila z asom

V osmini finala bo nastopila tudi lanska zmagovalka Španka Garbine Muguruza. Muguruza, četrta nosilka, je izločila Kazahstanko Julijo Putincevo s 7:5 in 6:2. Španka je dvoboj, v katerem je bilo v 20 igrah kar 11 odvzemov servisov, zaključila z asom.

Med ženskami večjih presenečenj ni bilo, od višje postavljenih igralk sta napredovali še Francozinja KristinaMladenovic in Američanka VenusWilliams. Dvoboj Danka Caroline Wozniacki ter Američanke Catherine Bellis je bil zaradi dežja prekinjen pri izidu 6:2 in 2:5.

OP Francije (posamično), 3. krog:

MOŠKI:
Novak Đoković (Srb/2) - Diego Schwartzman (Arg) 5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1
Miloš Raonić (Kan/5) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa) 6:1, 1:0 - predaja
Roberto Bautista (Špa/17) - Jiri Vesely (Češ) 6:3, 6:4, 6:3
Horacio Zeballos (Arg) - David Goffin (Bel/10) 4:5 - predaja
Pablo Carreno (Špa/20) - Grigor Dimitrov (Bol/11) 7:5, 6:3, 6:4
Rafael Nadal (Špa/4) - Nikoloz Basilašvili (Gru) 6:0, 6:1, 6:0
Dominic Thiem (Avt/6) - Steve Johnson (ZDA/25) 6:1, 7:6 (4), 6:3
Albert Ramos-Vinolas (Špa/19) - Lucas Pouille (Fra/16) 6:2, 3:6, 5:7, 6:2, 6:1

ŽENSKE:
Jelena Ostapenko (Lat) - Lesia Tsurenko (Ukr) 6:1, 6:4
Garbine Muguruza (Špa/4) - Julija Putinceva (Kaz/27) 7:5, 6:2
Samantha Stosur (Avs/23) - Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 6:2, 6:2
Kristina Mladenović (Fra/13) - Shelby Rogers (ZDA) 7:5, 4:6, 8:6
Svetlana Kuznjecova (Rus) - Shuai Zhang (Kit) 7:6 (5), 4:6, 7:5
Venus Williams (ZDA/10) - Elise Mertens (Bel) 6:3, 6:1
Timea Bacsinszky (Švi/30) - Ons Jabeur (Tun) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.