Šport
92 ogledov

Đoković se prebuja v pravem trenutku

novak đoković
Novak Đoković je zmagovalec travnatega turnirja v Eastbournu.

Srb Novak Đoković je v finalu teniškega turnirja ATP v angleškem Eastbournu, kjer je bil prvi nosilec, s 6:3 in 6:4 gladko premagal Francoza Gaela Monfilsa, drugega igralca turnirja. Dvoboj med trenutno četrtim loparjem sveta in 16. igralcem s svetovne lestvice ATP je trajal uro in 16 minut.

Nekdanja številka ena svetovnega moškega tenisa in trikratni zmagovalec Wimbledona v letih 2011, 2014 in 2015 doslej še ni slavil turnirske zmage v Eastbournu, ki je generalka za tretji grand slam sezone. Đoković je po zmagi januarja v Dohi dobilo šele drugi turnir v tem letu, v dvobojih z Monfilsom pa sedaj vodi s 14:0.

"Že kar nekaj časa je od takrat, ko sem nazadnje zmagal. A zdaj sem spet dosegel pravo raven. Takšno je pač življenje, ki postavlja določene izzive," je dejal po zmagi in pohvalil prireditelje turnirja v Eastbournu: "Ne izključujem možnosti, da bi se sem še vrnil. To je dobra priprava za Wimbledon, sam pa bom od tu odnesel predvsem dobro mero samozavesti."

ATP 250, Eastbourne, finale:

Novak Đoković (Srb/1) - Gael Monfils (Fra/2) 6:3, 6:4

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:02 02.julij 2017.

    Pa kaj to mene briga a se prebuja al ne , zarado meni lahko še naprej spi ! Jes vam tenis pri vsej tej revšćini na Balkanu zelo blizu kopačem po kontejnerih , pa moramo biti informirani tudi , kogre srat !