Šport
23 ogledov

Đoković spakiral: "Nisem se dobro pripravil"

novak đoković
1/5
EPA
Mladi Bolgar Grigor Dimitrov je poskrbel za največje presenečenje drugega kroga peščenega mastersa v Madridu. Nadobudni 21-letnik je v treh nizih s 7:6 (6), 6:7 (8) in 6:3 izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića.

21-letni Bolgar Grigor Dimitrov je v obračunu, ki so ga zaznamovale telesne težave obeh tenisačev, zabeležil največjo zmago v svoji karieri. V drugem krogu peščenega mastersa v Madridu je 21-letni Bolgar izločil Novaka Đokovića in še enkrat potrdil, da je morda najbolj nadarjen tenisač mlajše generacije.

Dimitrov je v prvem nizu ubranil tri set priložnosti in s preobratom v podaljšani igri povedel. V drugem nizu je Đoković obnovil svojo poškodbo gležnja, zato je morala posredovati zdravniška služba, Dimitrova pa so, podobno kot na obračunu z Nadalom v Monte Carlu, pestili krči. Tudi zmagovalca drugega niza je dala podaljšana igra, v kateri je Đoković ubranil zaključno žogico Bolgara, nato pa po velikih mukah vendarle izenačil.

novak đoković | Avtor: Reuters Reuters
Čeprav je kazalo, da bo Đoković, kot že ničkolikokrat doslej, prevzel pobudo, pa je bil Dimitrov tisti, ki je takoj na začetku odločilnega niza prišel do brejka in obračun zbrano pripeljal do konca.

V tretje gre rado

Dimitrov in Đoković sta se pomerila tretjič, drugič letos. Bolgar do tega trenutka ni uspel osvojiti niti niza, tokrat pa je šokiral Srba in vknjižil prvo zmago proti številki ena svetovnega tenisa. Dimitrov je nase opozoril že v Monte Carlu, ko je odvzel niz kralju peska Rafaelu Nadalu, vendar ga je na koncu izdala fizična pripravljenost.

Đoković je v drugem kolu turnirja serije masters - v prvem so najvišje postavljeni nosilci prosti - nazadnje izgubil leta 2010, in sicer v Miamiju.

FedEx in Muzza gladko

S prvimi obračuni na turnirju v Madridu sta opravila še dva člana ''Velike četverice''. Roger Federer, drugi nosilec, je bil s 6:3, 6:3 boljši od Radeka Štepaneka, Andy Murray pa je po dveh podaljšanih igrah - prva se je končala z izidom 13:11 - premagal Floriana Mayerja. Rafael Nadal bo svoj pohod na tretji naslov v Madridu začel v sredo, in sicer proti Benoitu Paireju.

Komentarjev 2
  • zlaboeva 09:32 08.maj 2013.

    Popravite ime prosim. Grigor dimitrov, ne Igor!

  • Didka Birova 08:23 08.maj 2013.

    Njegovo ime je GRIGOR, ne Igor!!!